DIY – zelf slijm maken

Wat leuk dat nadat ik afgelopen weekend filmpjes had geplaatst, op IG-stories dat Naomi slijm aan het maken was, ik veel vragen kreeg over hoe dat moest. Een aantal van jullie zijn het ook gaan proberen en daarbij was het niet goed gelukt. Laten we voorop stellen dat wij echt geen slijmexperts zijn, maar ik wil uiteraard best ons recept en onze tips met jullie delen. De 1e keer dat wij het gingen maken (en geloof me ik had het zo lang mogelijk uitgesteld), was het ook 1 groot drama. Het bleef maar niet plakken, uren zijn we ermee bezig geweest, totdat we erachter kwamen dat we niet de juiste scheerschuim hadden. Intussen zijn we heel wat wijzer geworden en kan Naomi het al bijna helemaal zelf.

Benodigdheden:

  • scheerschuim met borax!
  • lenzenvloeistof
  • vloeibare lijm
  • eventueel kleurstof en/of glitters
  • grote kom
  • lepel of roerspatel
  • bakje om het slijm in te bewaren

Alles wat je nodig hebt is te koop bij Action, behalve de kleurstof.

Wij hadden de 1e keer een goedkope scheerschuim bij Action gekocht, maar daar bleek de stof borax niet in te zitten en het is wel heel belangrijk dat die erin zit.

In Gilette scheerschuim zit dit sowieso en deze is ook te koop bij Action. Scheergel kan eventueel ook. Lenzenvloeistof kan gewoon een goedkope variant van Action zijn. Evenals een flesje vloeibare lijm. Daarbij is het belangrijk dat het doorzichtig is en bijvoorbeeld niet wit. De hoeveelheid is eigenlijk niet belangrijk, als de verhoudingen maar kloppen, dit moet je echt een beetje op gevoel doen. Hoe vaker je het hebt gedaan, hoe beter je weet hoeveel je er van alles in moet doen. Kleurstof is te koop in de supermarkt, bij de bak producten. Dit is wel handig om te weten. Bijvoorbeeld een pakje van Dr. Oetker met rode, blauwe en gele druppels. Deze kleuren kun je ook mengen om bijvoorbeeld paars te krijgen. Achterop de verpakking staat hoeveel druppels je moet gebruiken om een bepaalde kleur te krijgen. Xenos verkoopt ook flesjes kleurstof voor € 2,00, ook roze. Maar met een paar rode druppels van Dr. Oetker kun je ook prima roze slijm maken. Glitters kun je bij Action kopen in verschillende kleuren in buisjes, ligt bij de knutselspullen.

Stap 1
Doe de lijm in de kom, wij gebruiken wel een heel flesje.

Stap 2
Scheerschuim erbij spuiten.

Stap 3
Eventueel kleurstof en/of glitters toevoegen.

Stap 4
Roeren.

Stap 5
Als laatste de lenzenvloeistof toevoegen. Die moet je erop spuiten en dan blijven roeren, roeren, roeren. Nadat de lenzenvloeistof erbij is wordt het roeren zwaar.

Als je wilt dat het slijm steviger wordt, voeg je nog wat lenzenvloeistof toe.
Om het weer wat zachter te maken, kun je eventueel weer wat scheerschuim toevoegen.

Op een gegeven moment heb je door dat het slijm los komt van de kom, dan is het goed.

Blijft het slijm plakkerig?
Dan kun je proberen je handen in te smeren met scheerschuim en dan het slijm uit de kom te pakken.
Het zal altijd wel een beetje blijven plakken, wil je echt dat het niet meer plakt? Dan is een beetje bak soda wel een must! Een half zakje (= halve theelepel) is voldoende.

Je kunt het slijm in een afgesloten bakje bewaren, dan blijft het nog een paar weken goed.

Veel plezier!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply