21, mama, vrouw & student

Jorien (21) en ik “kennen” elkaar van de Facebook groep “uitgerekend in maart 2016”. In die maand kreeg ik een zoontje en Jorien een dochtertje. Jorien vlogt sinds kort over haar leven als jonge moeder, vrouw en student. Voor mijn blog stelde ik Jorien een aantal vragen.

Jorien, kun je eens wat over jezelf vertellen?
Ja natuurlijk. Mijn naam is Jorien Bolks. Ik ben 21 jaar oud en ben bijna (hoop ik) klaar met mijn studie tot docent economie. Naast student zijn heb ik een fantastisch “beroep”, namelijk MAMA zijn. Ik ben mama van ons dochtertje Silke. Zij is nu 2,5 jaar oud. Precies op mijn 19e verjaardag was zij het allermooiste cadeau ooit. Ook ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven. Inmiddels alweer bijna 3 jaar.

Wilde je altijd al jong moeder worden?
Jong moeder worden was absoluut mijn droom, maar ook weer niet zó jong. Ik zag het helemaal voor me: verkering, trouwen en een kindje. Het liefst voor mijn 25ste. Dat is op zich gelukt, maar niet helemaal de goede volgorde en ietwat te vroeg. Toch, toen ik eenmaal over de eerste schrik van een onverwachte zwangerschap heen was, wist ik dat ik dit samen met mijn (toen nog) vriend helemaal aan ging kunnen.

Hoe ervaar je het moederschap?
Het moederschap vind ik fantastisch. Een kindje van jezelf is zo iets prachtigs, dat zou ik iedereen gunnen. Het is écht bijzonder om de band met je eigen kind te ervaren. Zo puur en liefdevol. Silke is een makkelijk en relaxt meisje, dat zorgt voor veel plezier. Ze vindt het gelukkig niet erg om naar anderen toe te gaan. Doordat ik nog studeer breng ik haar best veel naar de gastouder en beide oma’s. Silke geniet hier enorm van en als ze dan weer thuis is, is het extra leuk om haar weer bij me te hebben.

Waarom ben je gaan vloggen?
Het vloggen is een idee van een goede vriend van me. Toen ik er over na ging denken vond ik het zo’n slecht idee nog niet. Dit komt vooral omdat mijn leven nogal anders is dan andere meiden van mijn leeftijd. Dat betekent niet dat ik het zwanger worden op jonge leeftijd aanmoedig. Wat ik wil laten zien is dat wanneer het een jonge vrouw overkomt, het leven niet stopt. Integendeel, je leven wordt verrijkt. Helaas wordt dat niet gezien wanneer je net een positieve zwangerschapstest in je handen hebt terwijl je zelf nog jong bent. Ik had dat namelijk ook niet. Ik was alleen maar bezig met hoe ik dit nog kon stoppen. Nu ben ik zo blij met hoe het allemaal gelopen is. Ik denk dat ik hiermee een positief voorbeeld kan zijn voor meiden die in dezelfde positie als mij zitten.

Waar doe je ideeën op voor je vlogs?
De ideeën voor mijn vlogs bedenk ik zelf. Dit komt vooral doordat ik mijn verhaal wil delen en dat positieve voorbeeld wil zijn. Mensen mogen van mij alles weten. Ik ben een open boek. Als ik dan reacties krijg op de vlogs of op de aparte video’s dan wil ik daar wat mee doen en gebruik ik dat weer in een nieuwe video.


Heb je een beeld van wat je wel en niet wil laten zien online?
Ik heb nog niet een hele duidelijke lijn getrokken tussen wat wel en wat niet, maar ik denk dat dat geleidelijk wel gaat komen. Wat ik nu zou kunnen bedenken is dat ik geen beelden online zou zetten waarop Silke geen kleren aan heeft zonder dit te vervagen. Verder ben ik niet zo moeilijk denk ik.

Je hebt intussen al best wat abonnees op je YouTube kanaal en reacties onder je video’s, wat vind je ervan dat je een inspiratiebron bent voor andere jonge moeders?
Een inspiratiebron zijn is heel bijzonder. Of ik dat ben weet ik niet zo goed, maar ik denk wel dat ik een voorbeeld ben van een jonge moeder die het wél goed voor elkaar heeft. Zelf word ik erg bewust van wat ik voor elkaar krijg. De gedachte dat jonge moeders dit positief beïnvloedt is erg fijn. Het spoort mij namelijk aan om het goede voorbeeld te blijven geven.

Wat hoop je met je vlogs te bereiken in de toekomst?
Ik hoop oprecht dat de keuze voor een abortus bij een onverwachte zwangerschap minder gemaakt wordt. Ik kan Silke niet meer wegdenken uit mijn leven. Als ik de keuze had gemaakt om een abortus te plegen had ik dit allemaal moeten missen. Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat ik de goede keuze gemaakt heb, maar de liefde van een kind overwint alles. Hoe moeilijk het ook zal worden, met een positieve blik op de toekomst en de oprechte liefde voor je kindje kan je alles aan.

 

Vanaf het begin af aan volg ik Jorien op YouTube. Het leuke is dat je haar ziet groeien in het vloggen. Wat ik ook leuk vind is dat ze zo eerlijk is, zoals ze zelf ook zegt:

Mensen mogen van mij alles weten. Ik ben een open boek.

Lijkt het jou ook leuk om Jorien te volgen? Dit kan via haar YouTube kanaal of via Instagram.

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Jorien Bolks.
Previous Post
Next Post

Leave a Reply