Verjaardagsperikelen & meer

Voor regio Noord zit de 2e schoolweek er alweer op en zo dus ook voor onze kids. Bijzonder altijd dat je je van tevoren zo ontzettend op zulke momenten kunt verheugen en wanneer je er eenmaal middenin zit, je het liefst zo snel mogelijk weer terug wil in de tijd. Herkennen jullie dat? Zo had ik na onze vakantie weer heel veel zin om weer te gaan werken, maar na 1 dag werken wilde ik het liefst weer terug naar ons fijne plekje in Italië. Zo ook met de kinderen die weer naar school gingen. Heerlijk dat de juffen ze weer mogen vermaken, maar iedere dag de bekers vullen, koekbakjes en broodtrommels klaarmaken, gymtassen, sportclubjes etc. Die had ik dus duidelijk niet gemist! Je zit zo weer middenin het haasten, vliegen, rennen en 2 weken verder lijkt het alsof het nooit anders is geweest. Maar ik klaag niet hoor, ik had het allemaal voor geen goud willen missen en doe het met heel veel liefde. Toch zijn die 1e weken best pittig. Dat is ook het nadeel van vroeg op vakantie gaan, ik heb er intussen alweer 6 werkweken op zitten en ben onderhand alweer aan vakantie toe.

Met de R weer in de maand hebben we de laatste verjaardag van dit jaar van ons gezin gevierd. Uiteraard compleet met slingers, ballonnen, cadeaus en taart. Alleen het kinderfeestje moet nog gevierd worden. Ze heeft een aantal cadeaus gehad die ik jullie al op de blog had laten zien. De Zebra rugtas en Unicorn lunchset zijn gelijk in gebruik genomen en mochten de hele week mee naar school. Ook de Unicorn Xoomy set heeft ze al een aantal keren gebruikt en valt dus goed in de smaak. Het meest blij was ze wel met de L.O.L. Surprise ballen (mama ook met alle confetti die eruit viel op de grond). Ik dacht ik film haar even terwijl ze hem uitpakt, maar dat werd dus wel een filmpje van zeker 20 minuten. Ze was er zo blij mee en zo enthousiast. Wie weet, als jullie dat leuk vinden, plaats ik dat later nog weleens. Ze kijkt zelf heel graag naar de zogenoemde unboxing video’s op YouTube en wist dus ook precies wat ze moest zeggen, dat was wel duidelijk.

Ik heb een aantal vragen gekregen over de versiering. Eigenlijk hebben we iedere verjaardag wel een soort van thema en daar koop ik dan de bijbehorende versiering en accessoires bij. Ik heb ze zelfs van alle jaren nog bewaard en dan te bedenken dat ze vaak ieder jaar weer iets nieuws willen. Dat gaat dus van Nijntje naar Cars, tot aan Angry Birds, Frozen, Pokemon, en K3. Naomi wilde vorig jaar heel graag K3 en dit jaar weer, dus dat heb ik dan ook braaf gedaan. Soms bestel ik versiering en bordjes en bekertjes etc. online (even Googlen en je vindt genoeg leuke webshops met feestartikelen) en dan ben je maar zo een paar tientjes kwijt. Deze keer heb ik wat ik nog kon gebruiken van K3 weer gebruikt en aangevuld met andere leuke versiering. Zolang het maar roze is, is het altijd goed. Naomi wilde heel graag een papieren slinger. Die vond ik zelf vroeger als kind ook altijd het mooist, alleen ze gaan zo snel stuk. Voor Jesse had ik er 1 met auto’s gekocht bij Action, maar deze hartjesslinger kocht ik voor € 1 bij Hema. Even als de bordjes. De confetti ballonnen zijn van Xenos, maar zag dat Hema die ook verkoopt en de XXL ballon kocht ik ook bij Xenos, deze was nu afgeprijsd voor € 1,49. Daar hoef je het allemaal dus niet voor te laten. De cijfer ballonnen doen het altijd goed, zowel de kleintjes op een stokje als deze grote. De cijferslinger kocht ik bij Action, meestal koop ik deze voor Jaimy en tover ik ze 2 jaar later weer uit de kast voor Naomi. De ballonnen zijn van Action, ik had ook nog een zakje gekocht bij Hema, maar die bleken heel klein te zijn. Action is sowieso altijd goed voor wat aanvulling! De slinger met Hoera Naomi Is Jarig heb ik ooit eens bij Smiths besteld. Maar tegenwoordig kun je in veel winkels van die DIY setjes kopen in allerlei kleuren die je met splitpennen aan elkaar kunt maken en later weer kunt hergebruiken, ook met weer een andere tekst.

De taart bestellen we ieder jaar bij Hema. Jaimy & Naomi zijn gek op de gekleurde druppels en willen dan ook niets liever dan dat. Sinds kort heeft Hema nieuwe dripcake taarten, maar daar wilde ze natuurlijk niets van weten, want er moest wel een plaatje op. Op school heeft ze zelfgemaakte cupcakes getrakteerd met roze frambozen glazuur, snoephartjes, gekleurde parels en ballerina toppers. De toppers had ze zelf op internet opgezocht en ze heeft ook meegeholpen om de cupcakes te maken en te versieren. Super leuk dat ze nu op een leeftijd is dat ze ook echt kan helpen. Stiekem ben ik blij dat het nu weer een half jaar duurt voordat de feestvreugde opnieuw uitbarst, alleen nog even het kinderfeestje overleven.

Wat minder leuk is aan de R in de maand is dat iedereen weer begint de snotteren, zo ook in ons huisje. Ook om ons heen hoor ik niet anders. Dat deed mij gelijk weer terugdenken aan afgelopen winter, waarin Jesse voor het eerst naar het kdv ging en om de haverklap ziek was. Hopelijk heeft hij intussen voldoende weerstand opgebouwd en blijft het hem deze winter wat meer bespaard. Daar gaan we voor!

Net nu ik dacht dat het nu echt wel afgelopen was met de slippers en blote benen en we al een tijd sokken, schoenen en zelfs lange mouwen dragen, hebben ze mooi weer voorspelt. Ik had net een beetje in mijn hoofd om de kasten winterklaar te maken, maar als we de weergoden mogen geloven gaan we nog een weekje nazomeren… Niet klagen dus en maar even flink genieten nog van die zon!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply