Bijna 4 & superhelden traktatie

Nog 2 nachtjes slapen en onze jongste wordt 4 jaar. 2020 is wel een jaar van de mijlpalen. 4 is natuurlijk sowieso al een mijlpaal. We hebben afscheid genomen van het kinderdagverblijf waar Jesse altijd met veel plezier naar toe ging en de 5 wendagen bij de basisschool zitten erop. Aankomend weekend hebben we nog een feestweekend en vanaf maandag gaat Jesse naar groep 1. En waar Jesse dit jaar naar groep 1 gaat, hebben we net de oudste ingeschreven bij de middelbare school. Wat een nieuwe fases allemaal!

Voor iedereen binnen ons gezin weer even wennen. Ik vind het fijn, ik krijg eindelijk weer iets meer tijd voor mezelf. Na 12 jaar dagelijks kinderen om me heen gehad te hebben ben ik straks gewoon eens een ochtend helemaal alleen thuis. Daar verheug ik me echt op. Ondanks dat ik Jesse natuurlijk vreselijk zal missen. Hij is er aan toe, hij is zo groot en wijs, hij is er echt aan toe om te leren en ik hoop ook echt dat hij dat heel erg leuk zal gaan vinden.

Jesse gaat naar een andere basisschool dan Jaimy en Naomi. Op Instagram kreeg ik daar al wat vragen over en hier wil ik daar wat dieper op in gaan. Toen wij 5,5 jaar geleden zijn verhuisd naar een nieuwbouwwijk hebben we Jaimy en Naomi bewust op hun vertrouwde school in de oude woonwijk laten zitten. Het is een hele fijne school, zo konden ze lekker bij hun vriendjes en vriendinnetjes blijven en dat op en neer rijden hadden we daar wel voor over. Na 5,5 jaar kan ik zeggen dat we dat toch wat hebben onderschat. We doen het wel, maar het valt toch wat tegen. Ze tussen de middag ophalen om even te lunchen is er helaas ook niet meer bij. Daarvoor is de afstand te groot en de tijd tekort en je blijft op en neer rijden. Nu Jaimy straks naar de middelbare school gaat en Naomi naar groep 7, willen we niet nog 8 jaar op en neer rijden voor Jesse. Daar komt bij dat we in onze wijk ook een hele, mooie, nieuwe school hebben. En wat is er leuker dan naar de school gaan in de wijk waar je woont, zodat je ook gemakkelijk met klasgenootjes kunt afspreken. Ik zie dat bij Jaimy en Naomi nu ook wel, dat die klasgenoten dan vaak vlakbij school wonen en ik altijd weer een eind (extra) moet rijden om ze weer op te halen. Jesse gaat al een hele tijd naar het kinderdagverblijf en die zit in die school. Hij was de oudste in de 3+, al zijn vriendjes zijn hem al voor gegaan naar een nieuwe groep 1 die na de kerstvakantie is gestart met een klein groepje kindjes. Ideaal dus om naar over te stappen, de meeste kindjes zijn voor hem al bekend en wonen ook in onze wijk. En het is gewoon bijna in dezelfde ruimte als waar hij naar het kinderdagverblijf ging. Het is ook best gek hoor om twee zulke grote kinderen te hebben (de oudste al in groep 8) en dan weer helemaal overnieuw te mogen beginnen op het schoolplein en dan ook nog een ander schoolplein.

Op de school van Jesse gaat het er wel wat anders aan toe dan op de school van de oudsten. Ze hebben er continurooster en ik vind het ook wat chaotischer, de ruimtes zijn open. Daar moet je als kind wel tegen kunnen, maar ik denk dat als je niet anders gewend bent dat wel goed komt. Er komen nu ook wel wat dingetjes omhoog waarom het eigenlijk niet zo handig is dat ze straks op twee verschillende scholen zitten, maar dat komt vast ook allemaal wel goed. Zo lopen bijvoorbeeld niet alle vakanties en studiedagen gelijk. Hopelijk is het gewoon even wennen en weten we straks niet beter.

Op het kinderdagverblijf heeft Jesse superhelden cupcakes getrakteerd. Ik was op zoek naar een leuke superhelden traktatie en hij wilde zo graag cakejes trakteren, dus vooruit maar. De superhelden cupcakes maakte ik in een handomdraai met de superhelden wikkels en prikkers vanDeverkleedmiep.
Zijn basisschool is een gezonde school, dus volgend jaar gaan we op zoek naar toffe, gezonde traktaties. Voor de superjuffies heb ik wat lekkere chocolaatjes gekocht (handig dat Jesse rondom Pasen jarig is, paaseitjes zijn altijd goed) en gezellig ingepakt, zodat het ook in het superhelden thema past.

 

Previous Post
Next Post

Leave a Reply