Ready for take off: Aviodrome met kinderen

Een museum saai? Echt niet! Tegenwoordig zie ik steeds vaker leuke, kindvriendelijke musea-uitjes voorbij komen. Het geheim van een geslaagd museumbezoek ligt aan het kiezen van het juiste museum bij de juiste leeftijd. Wij kozen dit keer voor het Aviodrome en dit museum is eigenlijk geschikt voor alle leeftijden. Wij waren er nog niet eerder geweest en omdat we weinig verwachtingen hadden, was het eigenlijk een verrassend leuke middag.

Als je aan komt zie je al gelijk vliegtuigen staan en bij binnenkomst begeef je je bij een echte incheckbalie. Daarna kan de tocht door het museum beginnen. Sinds kort hebben ze een nieuwe expositie: 100 jaar luchtvaartgeschiedenis. Hier word je in een vogelvlucht meegenomen door de burgerluchtvaart van de afgelopen 100 jaar. Bijzonder interessant. En ook voor de kinderen erg leuk en leerzaam, doordat er o.a. een speurtocht was. Wij waren erg fanatiek en wilden graag alle vragen goed beantwoorden, dus we hadden ook echt een missie. Heel leuk om te doen. Ook waren er tussendoor allerlei interactieve activiteiten die erg leuk waren voor de kinderen om te doen. En doordat de kinderen zich goed kunnen vermaken, kun je zelf ook even rustig rond kijken. In het museum begeef je je grotendeels binnen en kun je meer dan 100 vliegtuigen bekijken. Op allerlei plekken kun je in vliegtuigen stappen, in de cockpit kijken en bijvoorbeeld in een simulator zelf vliegen. Wanneer je helemaal rond bent gelopen, kom je uit bij een binnenspeeltuin en een restaurant met een uitgebreide kaart. Boven is nog een tentoonstelling van de ruimte te bezoeken.

Ook buiten is er van alles te doen. Zo staat er een Boeing 747 waar je in kunt. Er is een vluchtsimulator, in de T2 hangar staan ook allerlei vliegtuigen en onderdelen die je kunt bekijken. Dan is er nog het Schipholgebouw met schatkamers en een radiokamer. En er is een uitkijkpunt.

Ben je al het rondkijken zat? Dan kun je je uitleven in de speeltuin helemaal in het thema van de luchtvaart. Klim en klauter als een vliegtuigmonteur over de vliegtuigspeeltoestellen. Ook is er een airtrampoline. Als een vliegtuig voor en na de landing over Aviodrome Airpoirt rijdt, dan heet dat taxiรซn. Wil je dit zelf ervaren? Stap in je eigen vliegtuig op het buitenterrein van Aviodrome en taxi rondom een 300 meter lange baan! Ondertussen bekijk je de รฉchte Boeing 747 Jumbo Jet van wel heel dichtbij รฉn ga je onder een Douglas DC-4 door.

Wij waren er in de voorjaarsvakantie en toen was er de cabin crew opleiding voor echte piloten en stewardessen. Bij binnenkomst krijg je een paspoort mee waarmee je allemaal tests kunt doen. Zo gingen de kinderen seinen met morse-apparatuur en hebben ze in de Boeing alle taken volbracht die een echte steward of stewardess zou doen, zoals stoelnummers controleren, eten rondbrengen en veiligheidsinstructies. Wanneer je alles goed hebt doorstaan krijg je het vliegbrevet uitgereikt.

Het Aviodrome organiseert vaker leuke evenementen zoals een raket workshop, space academy en rescue heroes met de superhelden van Paw Patrol.

Superleuk kindvriendelijk & interactief museum.

Gratis te bezoeken met een museumjaarkaart!

Ook voor een regenachtige dag.

Meer informatie vind je hier.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply