PAW Patrol dag! – PIT Veiligheidsmuseum

Zaterdag 10 november was de feestelijke lancering van de nieuwe PAW Patrol speurtocht bij PIT Veiligheidsmuseum in Almere. Om dat te vieren hadden ze een heuse PAW Patrol dag georganiseerd en wij waren erbij! Via hun Facebook pagina had ik 4 kaartjes gewonnen. Wat een super leuk uitje op deze regenachtige zaterdag. Jesse (2,5) had het er de hele week al over: “Paw Patrol toe?” Ik besloot mijn vriendin en haar dochtertje (4) mee te vragen. Ik was er nog nooit geweest, ik ben sowieso niet iemand die vaak naar musea gaat, maar ik vond het echt heel leuk.

PAW Patrol Meet & Greet, speurtocht en kleurplaten
Bij aankomst zagen we al allemaal PAW Patrol slingers en ballonnen hangen, ze hadden er echt een feestje van gemaakt. Wij hoefden niet in de rij voor de kassa te staan, maar mochten ons bij iemand melden. We leken wel VIPS. We kregen alle 4 een PAW Patrol bandje om, zodat alle medewerkers konden zien dat we op de gastenlijst stonden. Er stond bijvoorbeeld een hele rij mensen om met Chase en Marshall op de foto te gaan en wij mochten zo de rij voorbij lopen en dan voor gaan. Ik vond het soms best een beetje beschamend. Welkom in het leven van bloggers. We konden onze jassen in de garderobe ophangen of in een kluisje doen (voor € 1,00). Daarna kon je je verkleden als politie, brandweer of ambulance personeel compleet met helm of pet. Helaas wilden onze kindjes dat niet echt. De moeders vonden het duidelijk leuker dan de kindjes. Daarna zijn we het museum doorgelopen. We hadden bij binnenkomst de nieuwe speurtocht gekregen en een kleurplaat waarmee je nog iets kon winnen. Jesse is gek op auto’s en alles wat daarmee te maken heeft, dus die keek zijn ogen uit. Eigenlijk liepen hij alle kanten op en liepen wij maar achter hem aan. Overal op klimmen, de auto’s in en uit. Een grote brandweerauto, een politiebus. Helemaal geweldig vond hij het. En als Chase en Marshall dan weer wisselden van plek, rende hij er gauw op af, want dat was toch ook wel heel leuk.

IMG_8832

Voor de speurtocht waren ze misschien net nog iets te jong, de aanbevolen leeftijd was ook 4 t/m 6 jaar. Maar ik vond het er best leuk uit zien. Op de vloer was duidelijk aangegeven bij welk nummer van de speurtocht je was en zo kon je de vraag dan beantwoorden. Na afloop kon je bij de kassa een kleinigheidje ophalen. We hebben in het restaurant geluncht en de kinderen hebben de tekening gekleurd. Daarna nog een rondje gedaan, Jesse kon er geen genoeg van krijgen. Er waren ook allemaal PAW Patrol goodies te koop. Een TY knuffeltje van Marshall met glimmende oogjes lachte heel lief naar me, maar Jesse koos een setje van het museum zelf met 2 ambulances en een traumahelikopter. Toen we naar huis gingen, was zijn reactie dan ook: “Oh”. Thuis heeft hij nog tig keer gezegd: “Mama is lief. Was leuk he mama PAW Patrol? Was leuk PAW Patrol”. We kregen ook nog een goodiebag mee naar huis.

PAW Patrol Nickelodeon speurtocht (4 – 6 jaar)
Klaar voor actie? In samenwerking met Nickelodeon is de PAW Patrol speurtocht ontwikkeld om ouders en jonge kinderen van leerzame tips rondom veiligheid te voorzien. Met de speurtocht gaan de kinderen op zoek naar de PAW Patrol pups in het museum en leren spelenderwijs van alles over het werk van de politie, brandweer en ambulance.

PIT Veiligsheidsmuseum
Ik vond het eigenlijk wel jammer dat Jaimy (10) en Naomi (8) niet mee konden, want die hadden het ook super leuk gevonden. Die zouden zich vast willen verkleden en de speurtocht willen doen. Wanneer je kind gek is van auto’s, politie en brandweer zit je sowieso goed, maar ik weet wel zeker dat mijn dochter van 8 het ook super leuk zou vinden. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er een skelterbaan waar je je skelterrijbewijs kunt halen. Verder kun je er allerlei speurtochten doen, interactieve games en je kunt er ook je kinderfeestje vieren. Kortom, een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin.

Een regulier ticket vanaf 13 jaar kost € 9,50.
Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar kost een ticket € 6,50.
Kinderen van 0 tot 3 jaar hebben gratis toegang (behalve bij PAW Patrol of Brandweerman Sam evenementen. Hierbij kan je vanaf 1 jaar een peuterticket kopen aan de kassa).

Meer informatie vind je op hun website.

Previous Post
Next Post

2 Comments

Leave a Reply