Hotspot! Hanneke’s Pluktuin

Het stond al een tijdje op ons lijstje om een keer heen te gaan en vorige week was het dan eindelijk zo ver. We gingen naar Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen en wat een leuke plek! Zo leuk, dat ik het wel met jullie moet delen.

In Flevoland is momenteel nog de tulpenroute die je per voet, fiets of auto kan doen. De tulpen trekken altijd veel bekijks, er komen ook veel toeristen op af. Zeker in combinatie met de windmolens is het ook een prachtig gezicht al die gekleurde tulpenvelden. Voor meer informatie: https://tulpenrouteflevoland.nl/

Bij Hanneke’s Pluktuin aangekomen zag ik al meteen dat het helemaal in mijn stijl was ingericht. Allemaal leuke frutsels en spulletjes, veel hout, een kas, ook allemaal super leuk ingericht. En een leuk plekje om een kop koffie of een Flevosapje te drinken met wat lekkers. Wat een idyllisch plekje!

Hoe leuk is het om zelf je tulpen te kunnen plukken en je hebt meteen nog een leuk uitje ook? Om in de kas te komen loop je eerst door een pluktuin.

Bij binnenkomst was het ons niet meteen duidelijk dat je gewoon een mand mocht pakken en je gang kon gaan, maar dat werd ons al snel duidelijk. Alleen al de gekleurde manden in verschillende formaten was al een leuk gezicht!

En daar gingen we, de tuin in. De tulpentuin zelf was niet heel groot, maar groot genoeg en er waren genoeg tulpen. Er waren uiteraard wel wat regels waar je je aan moest houden, zo plukken kinderen samen met een volwassene en is het de bedoeling dat je de tulpen voorzichtig uit de grond trekt. Soms komt het bolletje dan ook mee. Onze kinderen (10, 8 en 3) vonden het een hele leuke activiteit en plukten erop los. We hadden dan ook al gauw 20 tulpen verzameld in de manden.

Daarna werden ze nog mooi ingepakt en hebben wij een kop koffie gedronken op het terras, terwijl de kinderen speelden in het zand met wat speelgoed. Ook liepen er een paar geiten aan een touw, dat vonden ze natuurlijk ook reuze interessant. Er is een binnen- en een buitenterras. Dus met mooi weer kan je lekker buiten zitten en binnen kan ook prima. Terwijl we op het terras zaten in de zon keken we uit op de tulpentuin en de windmolens. We zagen mensen de tulpentuin in- en uit gaan. Sommige mensen hadden hele dichte tulpen geplukt. Misschien hadden wij dat ook moeten doen en zouden ze dan langer staan. Maar de meeste mensen kwamen net als ons met een vrolijk, gekleurde tulpenbos de tuin uit.

Leuke tips in de buurt!
Nabij Hanneke’s Pluktuin zit kaasboerderij De Polderzoom. Daar zijn ook vaak leuke activiteiten te doen, zoals een springkussen, kalfjes aaien etc.
Om te lunchen ben je aan het goede adres bij Restaurant Beachclub Nu.

Wij waren er de zaterdag voor Pasen en de dinsdag na Pasen kwam het bericht dat de tulpentuin intussen gesloten is, omdat door het mooie weer alle tulpen inmiddels zijn uitgekomen en er helaas geen tulpen meer zijn om te plukken. Toch wilde ik jullie deze blog (en leuke plek!) niet onthouden. Ze zijn wel tot 5 mei o.a. open voor de tulpenroute voor koffie, thee en wat lekkers en vanaf midden juni voor de zomertuin! Daar ben ik nu ook wel ontzettend benieuwd naar eigenlijk. Dus wie weet voor volgend jaar of heb je zin om de zomertuin straks een bezoekje te brengen. Dan kan je zelf je eigen veldboeket plukken, ook leuk!

Openingstijden
De Tulpentuin is momenteel gesloten. Ze zijn tot 5 mei open voor koffie/thee en wat lekkers. De Pluktuin gaat open rond midden juni.

Kosten
De entree is gratis, veldboeket/tulpen vanaf € 8,50. Pinnen is mogelijk.

Meer informatie:
http://hannekespluktuin.nl/

Adres: Ellerweg 18, 8256RT Biddinghuizen

Voor Mariëlla en Menno heeft Hanneke’s Pluktuin een hele bijzondere betekenis…

Waar het voor vele een leuke middag bloemen plukken is, heeft voor ons de pluktuin een mooiere betekenis gekregen.
Ik kom al een tijdje bij Hanneke, de ene keer voor de prachtige tulpen en de andere keer voor de kleurrijke zomerbloeiers. Af en toe gaat er een bos bloemen mee naar huis.
Maar ook voor het genieten gaan we naar Hanneke. In haar pluktuin is het heerlijk zitten en genieten van wat Flevoland je te bieden heeft. Na een drukke periode even onthaasten en genieten van de zonsondergang.
Toen was daar die dag. De dag waarbij Hannekes pluktuin nog specialer voor ons zou worden.
Wat voor mij een dagje werken zou moeten zijn, veranderde om half 10 toen Menno mij kwam halen op mijn werk. Ik was inmiddels 28 weken zwanger. Gezellig een dagje eropuit. Dat leek mij wel wat.
We kwamen aan bij Hanneke en kreeg een emmer mee om in het veld nog wat mooie bloemen te plukken. Mijn favoriet en dat wist Menno. Wat ik echter niet wist, was dat Menno met Hanneke had afgesproken dat zij een High Tea zou klaar zetten in het houten huisje. Nadat ik wat mooie bloemen geplukt had, nam Menno mij mee naar het huisje. Ik was verrast door de prachtige bloemen die Hanneke al had neergezet en hoe leuk ze de thee en koffie met al het lekkers had geregeld.
Even genieten voor ons twee zei Menno. Tot hij me aankeek en op zn knie ging. Daar tussen de bloemen op ons favoriete plekje vroeg hij mij ten huwelijk.
Ik pakte hem vast en zei volmondig Ja. Want ik zou niet liever willen dan trouwen met deze man.

17 september 2018 was de grote dag. En het zou onze dag niet zijn zonder een bezoek aan Hannekes Pluktuin. Prachtige foto’s hebben wij daar op deze bijzondere dag gemaakt.
Of het nou voor de bloemen is, de zonsondergang of het genieten van de omgeving.. voor ons betekend een bezoekje aan de pluktuin altijd een waardevol moment.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply