Aanrader! Dinoland in Zwolle

Wij hadden het al een tijdje op ons lijstje staan om naar Dinoland in Zwolle te gaan en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Als het dan op 13 oktober 26 graden wordt, is het wel leuk om iets leuks te gaan doen natuurlijk. Jesse (2,5) is groot dino fan en ook Jaimy (10) en Naomi (8) hebben zo genoten. Hieronder een impressie van onze dag.

Bij aankomst kregen we een plattegrond mee en de kinderen konden mee doen aan een speurtocht en kregen een Ranger paspoort. Ook stond er bij de ingang een bord met wat er allemaal te doen was die dag met de tijden en op de plattegrond kon je dan gemakkelijk vinden waar je moest zijn. Dinoland is voor het grootste gedeelte een buitenpark, maar ook binnen zijn er voldoende leuke activiteiten bij minder mooi weer. Wij zijn eerst even het park gaan verkennen en het is niet te groot, niet te klein, prima overzichtelijk.

Paleolab
In het paleolab hebben wij goud gezocht, fossielen opgegraven, edelsteentjes gezocht en dino’s gemaakt van klei. Ook zijn er nog een aantal betaalde activiteiten zoals dino verven, dino uithakken etc. Dat hebben wij niet gedaan, omdat we er simpelweg geen tijd meer voor hadden, maar allemaal hartstikke leuk en prima betaalbaar. De kinderen vonden het zoeken in de bakken zand naar fossielen en edelsteentjes geweldig, ze bleven maar zoeken. Het goud zoeken vonden ze het allerleukst, ze konden er geen genoeg van krijgen. Vooral Jesse gooide op een gegeven moment hele bakken water over zichzelf heen. Gelukkig had ik mij van tevoren goed ingelezen en extra schone kleding (tip!) voor ze meegenomen, dus hij kon lekker zijn gang gaan. Kunstwerken maken van klei en daarna verven, hartstikke leuk, maar eigenlijk moet je dat echt aan het begin van de dag doen (tip!), dan kan je het de hele dag laten drogen en aan het eind mee naar huis nemen.

Buiten spelen
In Dinoland kun je eindeloos buiten spelen. Overal staan dinosaurussen die bewegen en geluid maken, vooral Jesse keek zijn ogen uit en hij vond ze niet eens eng. Ook kun je met een kwastje in het zand meehelpen een T-rex skelet bloot te leggen. Overal zijn speeltuinen, er is een hoogte- en een laagteparcours. Wel jammer dat je voor het hoogteparcours (minimaal 130 cm moet zijn en) dichte schoenen aan moest hebben en wij dat niet wisten. Ook is er een Dino Cars baan met grote skelters en een klimwand. Je kunt er ook lasergamen, trampoline springen en minigolfen.

Binnen spelen/T-Rextaurant
Binnen heb je Dinoland waar je kunt klimmen en klauteren. Er is ook een ballenbak en allemaal spelcomputers. In het restaurant kun je prima vertoeven voor een kopje koffie of een lekkere maaltijd. Als je een Dino Deal (kindermenu) besteld voor de kinderen krijgen ze er 1 munt bij, waarmee ze na afloop een kleinigheidje mogen uitzoeken in het winkeltje.

T-Rexpeditie
In de T-Rexpeditie is een filmzaal, je kunt er op de foto bij de photobooth, dino’s kleuren en tot leven wekken op de magische tekentafel, zelf een 3d dino maken, spelen met de virtuele zandtafel. Je kunt een dino maken van strijkkralen of er 1 uitknippen van karton.Β 

Dinoshow
In het weekend is er 2x per dag een show in het theater. Die hebben wij natuurlijk ook gezien, was hartstikke leuk. Alle activiteiten die je kunt doen staan ook in je Ranger paspoort. Wanneer je bepaalde activiteiten gedaan hebt, ontvang je een sticker. Wanneer je alle 3 de stickers hebt, ontvang je een Ranger Diploma!

Ik kan wel zeggen dat we alle 5 genoten hebben. Wat een leuk park en zoveel leuke dingen te doen! Ook is het allemaal nog eens prima betaalbaar, zowel de entree als de betaalde activiteiten. Jaimy en Naomi vonden het ook leuk, ondanks dat zij al 10 en 8 zijn. En voor een meisje van 8 die helemaal niet van dinosaurussen houdt is er dus ook genoeg te beleven. Zij had zelf ook niet verwacht dat ze het zo leuk zou vinden. Jesse heeft de dag van zijn leven gehad, die vroeg de dag erna al meteen of we weer naar de dino’s gingen. We gaan zeker nog eens terug!

Dinoland in het donker

Wij zijn ongeveer van 12:00 tot 18:00 uur geweest en moesten op het eind zelfs nog haasten om alles te kunnen doen wat we wilden, dus je kunt er gerust een hele dag voor uittrekken. Van 17 t/m 28 oktober 2018 is er Dinoland in het donker en zijn ze geopend tot 20:00 uur. Dus zoek je nog een leuk uitje voor de herfstvakantie?

Previous Post
Next Post

Leave a Reply