Terschelling met kinderen

Begin juli had mijn man een droneopdracht op Terschelling. Dat is nog eens een leuke opdracht, we besloten vrijwel meteen een nachtje weg te boeken en er een uitje van te maken. Zo kon ik weer content maken voor de blog, twee vliegen in een klap. Dit keer gingen we met z’n 3tjes en hadden van tevoren wel een beetje gekeken hoe, wat, waar, maar niet echt plannen gemaakt. We lieten het allemaal op ons af komen.

MET DE BOOT NAAR TERSCHELLING
Alle cliches zijn waar! Zodra je met de boot het vaste land verlaat, heb je al een vakantiegevoel. Boek de boot ruim te voren, zeker in de vakantieperiodes. Toen wij gingen boeken, waren de plekjes nog maar heel beperkt (zeker met auto), dus boekten we een boot van 8:05 uur. Wat we toen nog niet wisten, was dat je ook een half uur van tevoren aanwezig moet zijn. En voor ons was het 1,5 uur rijden naar Harlingen, dus iets met “Pluk de dag”. Maar het was dat of eind van de middag en dat vonden we ook zonde, zo konden we wel alles eruit halen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je auto te parkeren en de overtocht zonder auto te maken. Je hebt sneldiensten en gewone veerdiensten. Waar je met een sneldienst binnen 50 minuten op Terschelling bent, doe je er met een gewone veerdienst 2 uur over! Let op, een sneldienst is niet beschikbaar voor voertuigen. De heenweg hadden wij een hele luxe boot. Je kunt genieten van het uitzicht en er is ook een restaurant.

ONS VERBLIJF
Wij verbleven in WestCord Aparthotel Boschrijk ****, uiteraard weer geboekt via Booking.com. We hadden een appartement XL, maar dat het zo groot was hadden we van tevoren niet verwacht. Het leek wel een heel huis, met een enorme woonkamer, een complete keuken, 2 ruime slaapkamers, een badkamer met bad, apart toilet en een groot balkon. We hebben er zowel ’s avonds als ’s ochtends heerlijk gegeten. Ontzettend vriendelijk personeel. Beneden is een grote speelruimte voor kinderen met o.a. airhockey en tafeltennis en je kunt ook gebruik maken van het naastgelegen zwembad en wellnessfaciliteiten. Een aanrader dus. We hebben ook gezwommen, was erg leuk, een heel leuk en lekker warm zwembad.

DOEN MET KINDEREN OP TERSCHELLING: WRAKKENMUSEUM
Dit was zo leuk! En we hadden het van tevoren niet eens op de planning staan. Maar omdat ons weekendje wat regenachtig begon, hadden we dit uitgezocht als uitje. Ga je met kinderen naar Terschelling? Ga zeker naar het wrakkenmuseum. Het is een ontzettend leuk en leerzaam uitje en ook niet geheel onbelangrijk, voor een leuke prijs. Sterker nog, als je de bon bewaard mag je de hele week komen (spelen). In het museum is van alles te zien, allemaal aangespoelde dingen, schatten en verhalen van strandjutters. Buiten is voor de kinderen een hele leuke speeltuin. Alles is heel mooi opgezet, ik vond het echt een enorme verrassing. Uiteraard kun je er ook wat drinken.
Wrakkenmuseum
Adres:
Formerum Zuid 13, 8894 KH Formerum

Volwassenen € 5,00 / kinderen € 3,00
Terras en speeltuin dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur.

BEKIJK DE VUURTOREN BRANDARIS VANAF UITKIJKPUNT KAAPSDUIN
De Brandaris is de vuurtoren op Terschelling en de oudste nog werkende vuurtoren van Nederland. Het is niet mogelijk om de Brandaris te beklimmen. Wel kun je hem bekijken vanaf bijv. uitkijkpunt Kaapsduin. Kaapsduin is het hoogste duin van Terschelling. Klim via de duinen omhoog en je hebt een prachtig uitzicht over West-Terschelling.

NEEM EEN BREAK BIJ STRANDPAVILJOEN HEARTBREAK HOTEL EN BEZOEK HET DRENKELINGENHUISJE
Of misschien qua volgorde juist wel andersom 😉 Als je gaat lopen tenminste, de wandelroute vanaf het Heartbreak Hotel naar het drenkelingenhuisje is zo’n 7 kilometer. Vergeet niet dat je ook nog terug moet. Het Drenkelingenhuisje op Terschelling is een klein, houten huisje waar vroeger drenkelingen zich in veiligheid konden brengen. Het is het meest gefotografeerde huisje van het eiland. Dit was iets wat wij heel graag hadden gezien, maar zo ver lopen met een man met een zere rug en een kind van 7 die zijn humeur niet mee had, vonden wij iets teveel van het goede. Dat ging ons uren kosten en zo’n geweldig weer was het ook niet. Je kunt er dus niet met de auto komen, maar wel met de fiets, fatbike of bijv. met een huifkartocht of een strandbus. Helaas was alles al vol, maar dit is zeker iets wat wij gaan onthouden voor een volgende keer. Zou je zoiets ook willen doen? Boek dit dan op tijd! Het Heartbreak Hotel is zoals je misschien zou verwachten helemaal geen hotel, maar een strandpaviljoen. Helemaal ingericht a la de jaren 50/60 stijl met o.a. heel veel Elvis en pastelkleurtjes. Zelfs de muziek die er wordt gedraaid komt uit die tijd. Een bezienswaardigheid op zich.

Parkeren op Terschelling is gratis.

Onze ervaring
Dit eiland heeft ons blij verrast. Zoveel leuke dingen om te doen. Wij komen zeker nog eens terug met zijn vijven en willen dan in ieder geval het drenkelingenhuisje zien. Er is ook een leuk klimbos op Terschelling. Dat lijkt mij ook erg leuk om te doen voor onze oudsten. Wel jammer dat de overtocht vrij prijzig is.

OVERIGE TIPS:
– Ga wadlopen bij eb.
– Eet een visje in haven.
– Ga schelpen zoeken op het strand.
– Rijdt of fiets door de pittoreske dorpjes zoals West-Terschelling, Midsland en Oosterend.
– Ga voor een koffie, ijsje of wat lekkers te eten naar Patatelier Prell in Midsland. Heel leuk terras.
Onder de pannen vond ik er erg leuk uitzien.
– Net zoals Eetcafé de Richel met midgetgolfbaan.
– Eet pannenkoeken bij Hans & Grietje in Midland.
Cafe-restaurant Zonneweelde met speeltuin.
– Koffie met overheerlijke taartjes vind je bij Koffiehuis de Koffiemolen.
Paviljoen De Walvis met een prachtig uitzicht.
– Pluk zomerfruit, bloemen, groeten en kruiden bij Zelfpluktuin Groenhof.
Stayokay Hostel, met uitzicht op zee.

Heb jij tips die nog ontbreken op het lijstje? Vul gerust aan in de reacties onder blog of reageer op social media.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply