Parijs met kinderen

Op Hemelvaartsdag was het dan zover. We gingen voor 1 nachtje naar Parijs, met de kinderen (14, 12, 7 jaar). Samen waren wij nog niet in Parijs geweest en voor mij was het sowieso al heel lang geleden, toen ik op de middelbare school zat. Dus het leek ons weleens leuk, maar de puberdochter wilde ook wel graag mee en eigenlijk had ze gelijk ook. Wat is er nu gaver dan je kinderen de mooiste bezienswaardigheden van Parijs te laten zien? Dus boekten we 1 nachtje weg via Booking.com. Best lastig nog om een leuk en betaalbaar hotel te vinden, met z’n allen op 1 kamer en ook nog vlakbij een metrostation. Ik had de moed al bijna opgegeven toen ik er 1 vond. We boekten een familiesuite voor 5 personen bij Novotel Paris Orly Rungis op 15 min. afstand van de Eiffeltoren. De kinderen waren net zo enthousiast als wij.

PARIJS DAG 1 | EIFFELTOREN & ARC DE TRIOMPHE
Op donderdag ging de wekker om 6:00 uur. Het plan was 7:00 uur vertrekken, 5 uurtjes rijden, begin van de middag in Parijs. Maar dat viel nog wel wat tegen, want we moesten ook nog een tussenstop maken om te laden. In 1e instantie was het plan om meteen naar het hotel te gaan. Vanaf daar zou je namelijk gratis met een pendelbus naar het vliegveld van Orly kunnen en vanaf daar de metro (40 min.) kunnen pakken. Maar echt logisch is dit niet, met eigen vervoer ben je er namelijk in een kwartier. We besloten dus om rechtstreeks Parijs in te gaan en meteen de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe te bekijken. Alle liefde voor mijn man, want jeetje, ik had het hem niet na gedaan in het drukke verkeer in Parijs. Iedereen doet maar, scooters en motors halen iedereen in en toeteren daarbij, fietsers gaan ook tussen de auto’s door over de rijbaan. Dit is duidelijk niet aan mij besteed. We parkeerden vlakbij de Eiffeltoren en omdat het ook in Frankrijk een feestdag was, was het die dag gratis. Het 1e wat mij opviel was de mensenmassa die op de been was. Wow… hier was ik niet op voorbereid. Zou het altijd zo druk zijn in Parijs of kwam dit omdat het een feestdag was? Ik hoopte maar op het laatste. Vol goede moed, waagden we ons tussen de mensen, op naar de Eiffeltoren. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat er een mega rij stond om tickets te kopen om de Eiffeltoren te beklimmen. Hadden we die tickets nu toch maar vast online gekocht… Jesse begon al enorm te mopperen, die wilde er echt niet in. Naomi sputterde ook al wat tegen, dan eerst maar wat andere dingen bekijken, wie weet morgen. In 1e instantie wilden we hem toch helemaal niet beklimmen, maar we dachten dat het misschien toch wel leuk was voor de kinderen. We zijn gaan rond lopen, hebben mooie foto’s gemaakt van de Eiffeltoren. Zijn op het plein ervoor geweest met fonteinen. En toen besloten we om naar de Arc de Triomphe te lopen. Dit is op zo’n 25 min. loopafstand van de Eiffeltoren. Als je de wandelroute via Google Maps loopt, loop je over de Champs-Élysées, de beroemdste winkelstraat van Parijs met hele luxe winkels met beveiligers en dure auto’s voor de deur. Al een bezienswaardigheid opzich. Aan het einde van die straat bevindt zich de Arc de Triomphe. Ook daar lange rijden voor de tickets en het lopen was ons wat tegengevallen, we moesten ook nog terug. Hier hebben we ook wat foto’s gemaakt en toen hielden we het voor gezien.

We waren allemaal moe en besloten om lekker naar het hotel te gaan en daar wat te gaan eten. Eventueel wilden we nog de Eiffeltoren by night zien, maar daar had niemand (zelfs Naomi niet) zin meer in. Vanuit ons hotel konden we het topje van de Eiffeltoren zien. Het hotel was geweldig! Echt een hele mooie en luxe kamer. Boven verwachting eigenlijk. Jaimy en Naomi hadden hun eigen bedden en wij sliepen in een apart gedeelte samen met Jesse met een tussendeur. Top geregeld. We hebben ook heerlijk gegeten en verheugden ons al op het ontbijt.

PARIJS DAG 2 | SACRE COEUR, MONTMARTRE, LOUVRE, STADIUMTOUR PSG & JARDIN DU LUXEMBOURG
De volgende ochtend besloten we om op tijd op te staan, want we hadden nog een lange dag voor de boeg en wilden nog graag wat dingen zien. Voor die dag stond in ieder geval op de planning: Sacre Coeur, Montmartre, buitenkant Louvre. Na een heerlijk ontbijt, met zelfs een pannenkoekjesmachine, reden we weer met onze eigen auto richting de Eiffeltoren. We wilden weer op dezelfde plek parkeren als de dag ervoor (dagkaart voor € 16,50), maar er liepen meteen allemaal rare gasten in de auto’s te kijken. Dus besloten we nog even verder te kijken en gingen uiteindelijk een ondergrondse parkeergarage in. Daar was iets stuk, dus was het gratis. Weer mazzel, al vroeg ik me wel af of we er wel veilig stonden. Waarom zouden ze op straat zo in de auto’s kijken, terwijl iedereen het ziet en hier niet? Maar er hingen overal camera’s, dus we waagden het erop. Eenmaal geparkeerd, hebben we bij metrostation Bir Hakeim metrokaarten gekocht voor ons 5en. Hiervoor betaalden we € 60,00 voor de hele dag. Het was even wennen en uitzoeken hoe alles werkt, Jesse keek zijn ogen uit, prachtig om te zien. We gingen via de ene metro en de andere metro naar de Sacre Coeur, top! We moesten nog best een flinke wandeling omhoog maken, maar dat werd beloond. Eenmaal boven belanden we weer in een gigantische mensenmassa, maar wel met een sensationeel uitzicht!

Ik had van tevoren gelezen dat je ook hier een mooie (gratis?) klim kon maken, maar het was weer zo druk, dat we na een tijdje besloten weer verder te gaan.

Montmarte is een mooie wijk, we hebben ook het schilderspleintje gezien en de Moulin Rouge. Daarna pakten we de metro richting het Louvre. Het museum zelf wilden we niet in, maar alleen de gebouwen zijn al prachtig om te zien, dus wilden we daar nog even wat cultuur snuiven.

Hier kun je gewoon vrij rondlopen. We hebben nog even gechilld in het gras en toen was het tijd voor een verrassing voor de jongens. Thuis had ik het al bedacht, maar de uitvoering vond ik wat spannend. Dus besloten we van tevoren niks te reserveren en te kijken hoe het allemaal zou uitpakken qua tijd. We gingen een stadiumtour doen bij Paris Saint Germain. Jesse, zo klein als hij is, had het er steeds al over in de auto op de heenweg, ongelofelijk. En elke keer als we de metro in gingen was het “Waar gaan we nu heen?”, zo ook nu, dus zei ik maar dat we het stadium aan de buitenkant gingen bekijken. Daar aangekomen, gingen we naar binnen. Je had die koppies van de jongens moeten zien, FAN-TAS-TISCH! En dat is het toch het allerleukste van de wereld he? Als je kind blij is!

We hebben met z’n 5en de stadiumtour gedaan en vonden het hartstikke leuk, zelfs ik als niet-voetbalfan. Heel indrukwekkend om het allemaal in het echt te zien en het is wel duidelijk waar het geld zit. Zo luxe alles! We hebben op de tribune gekeken en gezeten, bij de grasmat, die handmatig werden gemaaid… In de kleedkamers, de perskamer etc. Was super leuk om te doen. Echt een aanrader mocht je er eens zijn. Kaarten koop je hier. Daarna hadden we nog tijd over, want we wilden in ieder geval de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Sacre Coeur zien.

Van tevoren had ik alles bekeken en een lijstje gemaakt van eventuele leuke dingen die we zouden kunnen doen.

Dus besloten we nog om naar Jardin du Luxembourg te gaan. Een groot park waar je een bootje kunt huren en die het water op kunt duwen met een stok. Om vervolgens een half uur achter het bootje aan te rennen en telkens wanneer hij aan de kant komt hem weer het water op te duwen met de stok. Elke bootje heeft zijn eigen vlag. Jesse heeft genoten! Daarna terug met de metro naar de Eiffeltoren, waar ook de auto stond en op naar huis.

Onze ervaring
We zijn een ervaring rijker. Wat hebben we veel gezien en gedaan. Maar eigenlijk is Parijs een hele DRUKKE stad. Daar ben ik wel een beetje van geschrokken. Het was geweldig om een keer te doen zo samen, maar ik weet niet of ik het gauw nog een keer zou doen. Want het is eigenlijk bijzonder dat we heelhuids zijn thuis gekomen, zonder dat we beroofd zijn en een wonder dat onze auto nog heel is. De kinderen vonden het fantastisch! Nu deze blog geplaatst wordt zijn we 2 maanden verder en Parijs heeft behoorlijk indruk gemaakt, de oudste heeft het er nog vaak over. Leuk dat we ze deze ervaring konden meegeven. Mooie herinneringen maken samen, dat is het liefste wat we doen.

TIP: Mocht je van tevoren tips willen op doen, de meeste ideetjes heb ik op gedaan op de website: Wegwijs naar Parijs.

Houd er rekening mee dat de toiletten schaars zijn in Parijs. Best wel bijzonder eigenlijk voor zo’n wereldstad met zoveel touristen. Toiletten zijn er nauwelijks, wij zijn vaak gewoon restaurants in gelopen.

Heb je vragen? Stel ze gerust. En mocht je zelf eens naar Parijs gaan, met of zonder kinderen, alvast veel plezier! Au revoir!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply