Safari Resort Beekse Bergen

Afgelopen weekend waren wij een weekend naar Safari Resort Beekse Bergen. Mijn ouders waren 40 jaar getrouwd en namen ons mee samen met mijn zusje en haar gezin. Nu stond het Safari Resort al op ons wensenlijstje om nog eens heen te gaan, dus dit was wel heel gaaf. We hadden 2 savanne lodges naast elkaar aan de savanne waar de giraffen en zebra’s normaal gesproken rondlopen. Wat hadden we ons verheugd! De kleintjes vooral (en de grote ook) verheugden zich enorm op de dieren in onze achtertuin. Ik had het al zo vaak voorbij zien komen, het leek me echt fantastisch dat Jesse dan om 7:00 uur wakker zou worden, dat we de gordijnen open zouden doen en de dieren zouden zien lopen. Maar helaas, niks bleek minder waar…

We hebben voor mijn gevoel amper winter gehad en net DAT weekend waar wij ons al maanden op verheugden en zo enorm naar uit keken lag er in Hilvarenbeek een dik pak sneeuw. Niet te geloven! En wie mij een beetje kent, weet dat er 1 ding op deze aardbol is wat ik zo ongeveer haat en dat is… juist ja, sneeuw. Het zag er wel magisch uit hoor, maar daar is alles mee gezegd. Dus ze hielden de dieren binnen voor de kou aan de grond. Volkomen logisch natuurlijk, want voor ons was het al glibberen en glijden over het park, hoe zou dat voor die dieren dan wel niet zijn. Dat wil je natuurlijk niet. We hadden eerst nog goede hoop dat ze de volgende dag misschien naar buiten mochten en dat het zou dooien, maar helaas, het bleef vriezen. Dat was wel een enorme domper hoor, kan ik je vertellen. Maar we hebben er het beste van gemaakt en toch genoten. We gaan zeker nog eens terug, maar dan wel in de zomer. Met een pak sneeuw kan ik je dit park dan helaas ook niet aanraden en niks is zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland. Want je boekt een huisje tussen de dieren natuurlijk wel om ook echt tussen de dieren te zitten.

VERBLIJF SAVANNE LODGE
De huisjes waren prachtig! Het hele interieur tot het servies aan toe was echt helemaal mijn smaak. De combi grijstinten met bruin, i love it! Wij hadden een ruim 6-persoons huisje met 3 slaapkamers. 1 met een twee-persoonsbed, 1 met 2 een-persoonsbedden en 1 met een hoogslaper en eronder nog een bed. 1 grote badkamer met 2 wastafels, een ligbad, aparte douche, sauna en toilet. Dan nog een apart toilet en wij hadden aan onze slaapkamer een aparte kleine badkamer met wastafel en douche. Dat zou ik thuis ook wel willen. Het huisje heeft volledige vloerverwarming wat per kamer uitgeschakeld kan worden. Wij misten wel een beetje een echte verwarming om bijv. alle natte kleding op te laten drogen. Er is een Nespresso apparaat, daar mogen alleen cups in die je op het park zelf kan kopen. De sauna is heerlijk, die hebben wij uit geprobeerd. Buiten is ook nog een zitje. Ik vond dat de schoonmaak wel wat te wensen over liet. Dat is natuurlijk vaak zo in die parken, maar ik had beter verwacht. Verder laat het huisje niets te wensen over.

SAFARI RESORT
Op het Safari Resort heb je een soort van plaza KARIBU TOWN. Hier heb je een receptie. Je kunt hier ook wat kleine boodschapjes/cadeautjes kopen. Je kunt het geen supermarkt noemen, zo klein is het en zo weinig hebben ze. Ik heb de mini-disco gezien van de animatie, dit zag er leuk uit. Je kunt er ook bowlen, er is een restaurant, binnenspeeltuin en een zwembad. Het zwembad was nu helaas dicht, want die waren ze aan het renoveren. Gelukkig mochten wij zwemmen op het LAKE RESORT. Er was ook een kleine schaatsbaan, daar konden we alleen op zondag gebruik van maken, want het dak was ingestort. Maar zondag was de baan erg hobbelig helaas.

VRIJDAG
Vrijdag was aankomstdag. We hadden early check-in, dus mochten al om 13:00 uur in het huisje. We hoefden hiervoor niet eerst langs een receptie o.i.d., maar konden gelijk naar onze huisjes toe gaan. We wisten van tevoren al welke huisnummers en welke toegangscodes het waren. Ideaal! Dat scheelt weer een hoop gedoe en wachten. Toen we alles hadden uitgepakt zijn we de wandelsafari gaan doen. Ze hadden bij de receptie uitgelegd waar het was, maar er niet bij verteld dat het al bijna dicht ging. Dus na een lange wandeling en vlak voor sluitingstijd kwamen we bij het hek. We zijn maar gewoon naar binnen gegaan en hadden een prive safari bij zonsondergang in de sneeuw. Prachtig was het! En ondanks dat we amper dieren gezien hebben, was dit misschien wel het meest fantastische van het hele weekend. Magisch was het! Om nooit te vergeten! ’s Avonds hadden we lekker pizza laten bezorgen in ons huisje. Van tevoren bestellen en betalen via de app, heel fijn. En nog belangrijker, ze waren heerlijk!

ZATERDAG
Omdat we aparte huisjes hadden, hadden we afgesproken om in ieder geval alle momenten samen te eten. Broodjes hadden we ook van tevoren besteld en betaald en hoefden alleen nog maar te worden afgehaald, dat was een mooi taakje voor Jaimy. Na het ontbijt besloten we nog een keer op wandelsafari te gaan. Nu namen we een ander stuk en zagen we nog meer dieren. ’s Middags hebben we de auto gepakt en de autosafari gedaan. We hebben wel wat dieren gezien, maar ook hier was het jammer dat heel veel dieren binnen moesten blijven. Mijn ouders hadden een game-drive geboekt, dan ga je met een karretje met een ranger echt helemaal tussen de dieren, maar ook deze ging niet door. ’s Avonds gingen we uiteten bij Restaurant Moto.

ZONDAG
Zondag zijn we in de ochtend wezen zwemmen in Etsi Pool, het zwembad in het LAKE RESORT. Dat was erg leuk en het water was lekker warm. Ze hebben ook een groot speeltoestel in het zwembad voor de kleintjes. Als je hier eens bent, zeker heen gaan. Wij zijn hier op aanraden van de receptie met de auto heen gegaan, lopend is eigenlijk echt iets te ver. Ik vond het wel leuk om het LAKE RESORT ook eens te zien. Zo heb je toch meer een indruk hoe het daar is en welke verschillende soorten huisjes je hebt. Eigenlijk vond ik die plaza er mooier uit zien dan degene in het Safari Resort, best bijzonder, want volgens mij zijn huisjes in het Safari Resort een stuk duurder. Ook is er een grote Spar. Begin van de middag hadden we een exclusief kijkje in de stallen. We gingen naar 1 gebouw waar allerlei dieren binnen stonden die eigenlijk over de vlakte achter ons huisje hadden moeten rondlopen. Dat was wel leuk om even te zien. We mochten de giraffen bladeren andijvie geven en vragen stellen aan de verzorgers. Dit om ons toch een beetje tegemoet te komen. ’s Middags wilden de mannen voetbal kijken en besloten wij met z’n 2tjes nog een keer de autosafari te doen. We wilden toch graag alles eruit halen wat erin zit. We zagen een beetje hetzelfde als de dag ervoor, maar besloten nu om wel uit te stappen halverwege voor de wandelsafari. Dat hadden we de vorige dag met de kinderen niet gedaan. En zo jammer, bleek achteraf, want nu zagen we nijlpaarden, krokodillen, pinguรฏns en een tijger. Het park op dat plekje is echt heel mooi. We hebben dus 3x een wandelsafari en 2x een autosafari gedaan. Er is ook nog de mogelijkheid om een bussafari en/of bootsafari te doen. ’s Avonds hebben mijn 2 grote mannen zelf pannenkoeken gebakken in ons huisje. En toen was het voor ons helaas alweer tijd om naar huis te gaan, want de volgende dag moesten de kinderen gewoon weer naar school en wij weer aan het werk. Mijn ouders en zusje en haar gezin bleven nog 1 nachtje.

En je raadt het al… de volgende dag om 9:45 uur werden de eerste dieren weer naar buiten gelaten. Heel jammer dat wij dat niet hebben mogen meemaken, maar wel leuk dat hun dat nog even konden zien.

ALGEMENE INDRUK OVER HET SAFARI PARK
Het park is geweldig! Wij hadden gewoon echt pech dat de dieren nu binnen waren vanwege de sneeuw en kou. Als je met mooi weer gaat moet het vast fantastisch zijn. Eigenlijk is een weekend te kort, zeker als je nog niet zo goed weet waar alles is en wat je allemaal kunt doen. Nu we een keer geweest zijn, weten we hoe en wat en kunnen we de volgende keer nog meer bekijken en genieten. Wij gaan zeker nog eens terug.

TIP! Zeker uitstappen halverwege de autosafari om nog een stukje van de wandelsafari mee te pakken.

 

TIP2! Zet de audiotour aan (via de qr die je krijgt bij de ingang) tijdens de autosafari, super leuk & leerzaam!

 

Previous Post
Next Post

Leave a Reply