Texel met kids

Texel is een heerlijk eiland om er even tussenuit te gaan. Weg van de bewoonde wereld, alleen de boottocht al geeft je het gevoel dat je er echt even helemaal uit bent. Op Texel kun je genieten van de prachtige natuur, zee, strand en met een beetje mazzel ook zon. In het voorjaar zijn er overal lammetjes en ook tulpenvelden kun je op Texel vinden.

Wij verbleven tijdens de meivakantie in een 6-persoons villa op Landal Beach Park Texel, van alle gemakken voorzien.

Wat is belangrijk om te weten voor je naar Texel gaat in coronatijd?
Allereerst word je tijdens de overtocht geadviseerd om in je auto (in het ruim) te blijven.
Het is verstandig om je boodschappen mee te nemen! Wij verbleven in De Koog en hebben elke dag rijen zien staan voor de supermarkten. Ook mag er maar 1 iemand per gezin naar binnen. Ook voor de terrassen stonden rijen.
Sommige uitstapjes zijn wel mogelijk in coronatijd, maar moet je van tevoren reserveren. In de vakantie zit dit gauw vol, dus mijn advies is dus ook om dit op tijd te doen. Bijna overal is het betaald parkeren op Texel, je kunt hiervoor eventueel een vignet aanschaffen. Wij hebben dit zelf niet gedaan en gewoon betaald via de app van ParkMobile als dit nodig was.

Welke uitstapjes kun je nog ondernemen (met kids)?
Van tevoren had ik een aardige to-do list gemaakt met alle toffe hotspots op Texel. Helaas bleek dat je voor een aantal dingen van tevoren had moeten reserveren en dat deze al vol zaten. We hebben dus in ieder geval een goede reden om nog eens terug te gaan naar dit prachtige eiland. Ondanks dat waren er gelukkig nog genoeg leuke dingen over om te ondernemen. Voor alle buiten uitstapjes, moet het weer natuurlijk ook meezitten.

Ga een ijsje eten en spelen bij IJsboerderij Labora
Dit uitstapje stond bovenaan mijn lijstje, leek mij zo tof! Uiteindelijk hebben we het pas op de laatste dag gedaan, maar last but not least, het was zeer zeker de moeite waard. Hier moet je zijn voor het lekkerste ijs van Texel! Ook kun je er diverse streekproducten kopen, zijn er diertjes en een grote speeltuin met een airtrampoline. Ook kun je een bezoekje brengen aan de stallen en leer je alles over de melkrobots waar ze mee werken. Ga zeker ook even de trap op om boven de stallen te kijken. Wij waren onder de indruk. Een heel leerzaam uitje en wat een leuke plek, aanrader!

Wandelen? Hier moet je zijn!
1. Er zijn genoeg leuke plekken om te wandelen op Texel. Zo hebben wij onze ogen uitgekeken in natuurgebied de Slufter. Wat een prachtige omgeving! Je kunt helemaal door het struingebied lopen (laarzen aangeraden) naar de zee. Prachtig om te zien! Ook is er een restaurantje en een speeltuin. Je kunt natuurlijk ook heerlijk fietsen door de Slufter.
2. Met kinderen is het Sommeltjespad superleuk om te doen. Een korte route van zo’n 1,5 kilometer door het bos. Onderweg moet je Sommeltjes (stenen met een gezichtje) zoeken, een beetje het idee van een kabouterpad. Ook is er langs het pad genoeg te zien. Ze hebben het zo leuk mogelijk gemaakt voor kinderen. De route ligt in het Nationaal Park, De Koog.
3. Ga naar de uitkijktoren Fonteinsnol!
4. Bezoek Fort De Schans.
5. Of wandel het Texels ommetje.

Vuurtoren
Ik hou van vuurtorens! Helaas mag je op dit moment de vuurtoren niet in, maar natuurlijk is het leuk om er toch even een kijkje te nemen en meteen even een fijne strandwandeling te maken. Vliegeren op het strand is ook leuk om te doen.

Speelwrak waterspeelplaats in de haven van Oudeschild
In de haven van Oudeschild is een hele leuke speeltuin voor de kids. Ook kan er met water gespeeld worden en is er een uitkijktoren. Bij de speeltuin is een groot terras. Oudeschild is sowieso een leuk plaatsje om eens doorheen te wandelen en vergeet er vooral niet een visje te eten.

Uitstapjes met reservering
Lammetjes knuffelen op Schapenboerderij Texel https://www.schapenboerderijtexel.nl/nl/
De Zelfpluktuin Texel https://zelfpluktuin.nl/

Hippe strandtenten
Zelf zijn we bij Strandpaviljoen Paal 21 geweest! Alleen de inrichting was al geweldig, maar ook hebben we heerlijk gegeten en was er hele vriendelijke bediening. Strandpaviljoen Kaap-Noord en Strandpaviljoen Paal 17 stonden ook nog op ons lijstje.

Actief!
Huur een fiets, een E-chopper of een Tuk-Tuk en verken zo het eiland.

Bij ons stond natuurgebied De Hors met uitkijkpunt De Waterral nog op het lijstje, maar daar zijn we uiteindelijk niet meer aan toe gekomen.

De uitstapjes die ik hierboven genoemd heb zijn de uitstapjes die wij zelf hebben gedaan tijdens onze vakantie op Texel met beperkingen door corona. Het was ook eigenlijk de insteek om hiermee de corona-proof uitstapjes op Texel met kids te noemen en later nog eens terug te komen om alle andere leuke dingen uit te proberen. Want natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te doen op Texel met kids en aan een midweek heb je niet eens genoeg. Maar omdat er veel vraag naar is, er intussen alweer versoepelingen zijn en deze blog goed bekeken wordt, zal ik hieronder een aanvulling plaatsen i.p.v. een aparte blog te plaatsen.

Ook leuk!
Maritiem- en juttersmuseum Flora.
Museum Kaap Skil.
Texel Zoo/vlindertuin.
Zeehonden spotten bij Ecomare.
Kinderboerderij Texel, Paalwerck 9, Den Burg (gratis toegankelijk).
Vuurtoren beklimmen.
Zwemparadijs Calluna.
Visnetten kopen en garnalen vissen op het strand.
Krabbetjes vangen in Oudeschild.
Bij Bospaviljoen ’t Turfveld kan je leuk wandelen over kleine paadjes, daarna lekker spelen in de zandbak/speeltuin en naar het terras.
Cinema Texel, bioscoop in Den Burg.
Texelse puzzeltochten.
Boerderij Nieuw Duinoord met Texelse Alpaca’s.
Den Burg en De Koog zijn gezellige plaatjes.
Kijken bij het parachute springen!
Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel.
Uniek uitje op Texel: Oesters rapen.
Ga met een boswachter mee naar Eendenkooi Spang.
Beklim de kerktoren van Den Burg.
Vogelkijkhutten.

Kaasboerderij Wezenspyk: Texelse Boeren- en Schapenkaas
Ervaar het boerenleven. Volg het landschapspad naar het Schapenmuseum en kom alles te weten over de Texelse schapenhouderij en de geschiedenis van Texel. Neem een kijkje bij het ambachtelijke kaasmaken en proef de smaak van de kazen in de boerderijwinkel. Ook is er een Kaascafé met terras.

Indoor activiteiten bij De Krim
– Zwembad
– Bowling
– Glow in the dark midgetgolf
– Indoor speeltuin

Zorgboerderij Novalishoeve
Een leuk uitstapje voor het hele gezin: bezoek de Novalishoeve. Deze biologische boerderij heeft een dagcafé, bakkerij, tuin, winkel, ijsatelier én kaasmakerij! Je kunt rondneuzen in de stal, spelen in de speeltuin of de koeien aaien. Voor kinderen is er ook een leuke puzzeltocht. Ontdek alles over de dieren, de tuin en het boerenleven.

Landgoed De Bonte Belevenis
Bij Landgoed De Bonte Belevenis kun je zelf je eigen kaarsen, zeep en brood maken. Daarna kunnen de kinderen lekker spelen in de speelweide en plof je zelf neer in de theeschenkerij.

Maak een overtocht naar Vlieland met Waddenveer De Vriendschap, boek een zeehondentocht of ga mee op wadexcursie.
Ga mee garnalen vissen op Texel.

Doenes, Den Burg
Hier kun je kinderworkshops doen, bijvoorbeeld je eigen LEGO minifiguur maken of decopatch een Texels lammetje.

Kindvriendelijke restaurants
Pannenkoekenhuis Catharinahoeve (nabij Fonteinsnol).
TIP! Bestel een pannenkoek in de vorm van het eiland met schapenkaas.
Ook kun je pannenkoeken eten bij Klif 23 in Den Hoorn.
Café-Restaurant De Slufter bij Natuurgebied de Slufter (met speeltuin).
Restaurant de Compagnie, in de haven van Oudeschild, nabij speelwrak waterspeelplaats.

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb om ook eens naar Texel te gaan of misschien ga je binnenkort wel naar Texel en inspireer ik je met leuke uitstapjes om te doen (ook tijdens coronatijd). Lees ook mijn eerdere blog over Texel.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply