Landal Sluftervallei Texel

Wij gaan graag naar Landal en zijn de afgelopen jaren best in wat parken geweest. Zo zijn we 2x naar Landal De Lommerbergen geweest, naar Landal De Schatberg, Landal Coldenhove en Landal Beach Resort Ooghduyne. Elk park heeft zijn eigen charmes en zo staan er ook nog een aantal parken op onze bucketlist. Aelderholt schijnt ook erg leuk te zijn (met kids!) en Het Land van Bartje en Rabbit Hill willen we ook graag nog eens bezoeken.

In juli waren we op familieweekend bij Landal Sluftervallei in Texel. Wat een leuk park! De reis naar Texel met de boot is natuurlijk sowieso al een feestje. Weer of niet, op Texel heb je gewoon vakantie. Het eerste wat we zagen toen we aankwamen op het park was een grote speeltuin met springkussen. De kinderen waren meteen enthousiast en ik ook, het zag er heel mooi uit allemaal. Bij aankomst stond Bollo de kinderen al op te wachten en kon je vrolijk mee zingen en dansen.

We hadden een 12-persoons huis. Op de benedenverdieping was een ruime woonkamer en keuken. Heel mooi en modern ingericht. Beneden waren 2 ruimte slaapkamers, een apart toilet en een gigantische badkamer met een dubbel toiletmeubel en een inloopdouche en toilet. Ook nog een soort van schuur/washok en een tuin met tuinmeubels en ligbedden. Boven waren nog eens 4 slaapkamers, een apart toilet en 2 badkamers, waarvan 1 met ook nog een bad en 1 met een douche en stoomcabine.

 

Het park beschikt over diverse speeltuinen, ook een hele leuke zand- en waterspeeltuin (kleding die vies mag worden aan te raden) en een uitkijktoren. Er is een winkeltje die ’s ochtends ook verse broodjes verkoopt, een midgetgolfbaan, een bowlingbaan, een restaurant, sportvelden. Landal gaat zeker met zijn tijd mee, want waar je eerst een folder mee kreeg wat er wanneer te doen was bij de animatie, kun je dat nu allemaal terugvinden in de Landal app. Ook bij activiteiten waarvoor je je moet aanmelden, kun je dit direct via de app doen. Ook kun je via de app reserveren voor bijvoorbeeld het restaurant of de bowling. Normaal gesproken gaan wij in zo’n weekend met de kinderen het hele animatieprogramma af, maar nu hebben we vooral genoten van de gezelligheid en elkaar. Jaimy is wel 1x mee wezen doen met een voetbaltoernooi en dat was erg leuk opgezet en goed geregeld. Ook hebben ze een zwembad. Wij zijn er 2x heerlijk wezen zwemmen. Het is geen subtropisch zwemparadijs, maar wij hebben ze weleens minder gezien. Een leuk en prima zwembad met een apart kinderbadje, een glijbaan, een bubbelbad en vooral de stroomversnelling was favoriet bij ons allemaal. Genoeg te doen dus op het park.

Vanaf het park kun je naar het strand lopen, maar dit is nog best een eindje. Als je op Texel bent moet je natuurlijk sowieso een bezoekje brengen aan het strand en de vuurtoren. Wij zijn er met de kinderen ook in geweest en we vonden het allemaal erg leuk. De entree is € 4,50 en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Let wel op de openingstijden. Wij dachten dat de vuurtoren gewoon altijd open was en stonden de 1e keer dat we er wilden kijken voor een dichte deur. Meer informatie hierover vind je op de website.

En als je dan bij de vuurtoren bent geweest en je zoekt een lekker restaurant, dan weet ik nog een heel leuk plekje voor je. Wij hebben heerlijk gegeten bij Restaurant de Robbenjager, een kindvriendelijk familierestaurant. Ik was vooral blij verrast door het mooie interieur. Ik kon er wel naar blijven kijken, alles zag er zo mooi uit, echt een leuk plekje. Ook hebben ze een kinderhoek, dat is ook altijd fijn met kinderen. De schnitzel van het huis is een aanrader, net als het chocoladetaartje. Duurt wat langer, maar is het wachten zeker waard.

Texel was geweldig! Ook de kinderen waren laaiend enthousiast. Wij komen zeker nog eens terug en hopen dan wat langer te kunnen blijven om nog veel meer leuke plekjes op Texel te kunnen bezichtigen. Ondertussen ben ik al druk bezig om die leuke plekjes te bundelen, daarover later meer. Mocht je nog tips hebben, dan zijn die van harte welkom.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply