Zeeland met kinderen | Zeeuws-Vlaanderen

Zo waren we nog niet eerder in Zeeland op vakantie geweest en zo gingen we in 2022 ineens twee keer naar Zeeland toe. In de voorjaarsvakantie zijn we met ons gezin naar de regio Schouwen-Duiveland geweest, naar Landal Port Greve in Brouwershaven. In de meivakantie gingen we met mijn schoonfamilie naar de regio Zeeuws-Vlaanderen, naar Landal Strand Resort in Nieuwvliet-Bad. In deze blog neem ik je graag mee naar wat er allemaal te doen is in deze regio in Zeeland met kinderen.

LANDAL STRAND RESORT NIEUWVLIET-BAD
Het park ligt op 1 kilometer afstand van het strand, dus je kunt vanaf het park zo naar het strand toe lopen. Het park is kindvriendelijk, er is een grote speeltuin met een air-trampoline en een trekvlot over het water heen. Er is ook een klein gedeelte om binnen te spelen en een binnenzwembad. Wij hadden een 12-persoons boerderij. Het huis was prima, eigenlijk gewoon een park zoals wij gewend zijn van Landal. Top dus. Niks op aan te merken.

GA WANDELEN NAAR DE VUURTOREN
Vanaf het park kun je een fijne (strand)wandeling maken naar de vuurtoren. Je loopt dan door het natuurgebied De Verdronken Zwarte Polder, prachtig om te zien. Ook zijn er langs het strand verschillende leuke strandtenten voor een hapje en een drankje.

ADVENTURE SPORTMIDDAG BIJ BOERENHOEVE
Onze tieners hebben hier een high rope (ook wel hoogteparcours) met tokkelbaan gedaan. Let op, dit is wel vanaf 10 jaar en moet van tevoren worden gereserveerd via hun website. Was wel heel gaaf om te doen! Ze bieden nog veel meer activiteiten aan.

AANRADER: GA SPELEN BIJ PIEREWIET
De allerleukste speelboerderij van Zeeuws-Vlaanderen mag (zeker met kleine kinderen) niet ontbreken op je to-do lijstje. Kinderen kunnen er knutselen, skelteren, klimmen of lekker ravotten in de binnen- en buitenspeeltuin. Zeker de moeite waard om heen te gaan. Onze kids (toen 13, 11 en 6) en ons neefje (bijna 2) hebben er zich heerlijk een paar uur vermaakt voor een leuke prijs. Je zou het zelfs wel een dag kunnen volhouden! Ouders genieten op het terras, terwijl de kids spelen. Er waren ook spingkussens en achterin was een soort van kinderboerderij. Je kunt er vanaf Landal Nieuwvliet-Bad naar toe lopen als je wil. Geopend op woensdag, zaterdag en zondag.

GENIET VAN DE NATUUR
Maak een strandwandeling en wandel in natuurreservaten De Verdronken Zwarte Polder of Het Zwin. Je kunt natuurlijk ook een fiets huren en de omgeving verkennen langs een van de vele fietsroutes. Zelf hebben wij een bezoekje gebracht aan ZWIN Natuur Park. Dit ligt net over de grens in BelgiΓ«. Het is eigenlijk de internationale luchthaven voor vogels. Met een ticket heb je de hele dag toegang tot de permanente tentoonstelling over de vogeltrek, het huttenparcours, kijkcentrum, panoramatoren, tijdelijke tentoonstelling en de Zwinvlakte. Onderweg kun je verschillende wandelroutes kiezen. Toen wij erin gingen kwam er een gezin uit, die heel enthousiast waren en zich de hele dag hadden vermaakt. Wij vonden het wel leuk om een keer gezien te hebben. Leuk opgezet voor de kinderen ook en vooral heel leerzaam voor alle leeftijden. Maar wij vonden de tickets te prijzig voor wat je ervoor kreeg, maar misschien zijn wij verwend met Natuurpark Lelystad voor de deur (lees: gratis entree).

GA HAAIENTANDEN ZOEKEN
Ga haaientanden zoeken! Deze kun je o.a. vinden op de stranden:

  • Groede strand (Cadzand)
  • Het Zwin (Cadzand-Bad)
  • Zwarte Polder (Nieuwvliet-Bad)

Super leuk om te doen. Onze kinderen konden er geen genoeg van krijgen en je hebt meteen een leuk souvenirtje voor thuis.

Leuk om nu weer eens een ander stukje van Zeeland gezien te hebben!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply