Zeeland met kinderen | Schouwen-Duiveland

Ben jij weleens in Zeeland geweest? De kinderen en ik waren er dus nog niet eerder geweest, tot voor kort. En het heeft mijn hart gestolen… wat is het er fijn! Het doet me een beetje aan Texel denken, die lange, groene uitgestrekte vlaktes, kleine dorpjes met elk een eigen kerktorentje en natuurlijk de lange zandstranden waar je heerlijk kunt uitwaaien. Er is ruimte, ruimte om je hoofd leeg te maken, maar ook om te wandelen, fietsen of watersporten. Bij mooi weer waan je je vast zo in een warm Europees land.

Verblijf | Landal Port Greve
Afgelopen voorjaarsvakantie besloten we spontaan een midweekje weg te gaan. Het werd Landal Port Greve aan het Grevelingenmeer in Zeeland. Mocht je nog een leuke overnachtingsplek zoeken in Zeeland? Wij hebben het er erg naar ons zin gehad. We hadden een vrij basic huisje voor 6 personen, maar het was prima. Zwembad ook top! De kinderen hebben zich er prima vermaakt, vooral de glijbaan waarbij je zelf je licht kon kiezen viel erg in de smaak. De plaza was ook erg leuk met een restaurant, snackbar, ijssalon, supermarkt en voor de kinderen een grote ruimte om met van alles te spelen. Buiten was natuurlijk ook nog een speeltuin en een voetbalveld. Niet heel groot, maar prima geregeld allemaal. Wij zouden zeker nog eens terug gaan. Ook is er een prive strandje, dus bij mooi weer lig je binnen een paar minuten op het strand of geniet je van een drankje bij Strandpaviljoen Jeanzz.

Deltapark Neeltje Jans
Van tevoren had ik natuurlijk bekeken wat voor een uitstapjes we allemaal konden maken in de buurt van Landal Port Greve en al snel bleek dat een uitstapje naar Neeltje Jans niet mocht ontbreken op de to-do-list. Ze hebben er zeehonden en zeeleeuwen, je komt er alles te weten over de watersnoodramp en de Oosterscheldekering. Wij hebben een rondleiding gedaan van 3 kwartier door de stormvloedkering. En een rondvaart. Er is genoeg te zien en te beleven. In de zomer kun je er zelfs zwemmen en er is een waterspeelplaats. Wij vonden het heel indrukwekkend allemaal, vooral de Delta-experience, en hebben ons er wel een uur of 6 vermaakt (dit is wel inclusief rondvaart en rondleiding).

Tussen de twee bulten kun je zeehonden spotten in het wild!

Zeehonden spotten
Nog leuker is het natuurlijk om zeehonden in het wild te spotten. Rij naar de Spuisluis, die water doorlaat naar het Grevelingenmeer en grote kans dat je wel een paar nieuwsgierige zeehonden ziet zwemmen.

Zierikzee
Tijd om een beetje cultuur op te snuiven? Dan is Zierikzee zeker een mooi stadje om doorheen te slenteren. In en rond de stad zijn namelijk meer dan 500 monumenten te bewonderen. En vergeet natuurlijk niet een overheerlijke bolus te eten. Op elke hoek van de straat zit bijna wel een bakker, wij waren bij “De man die bakt”, een aanrader.
Parkeren doe je vlak buiten de stad, in de stad is namelijk allemaal voor vergunninghouders.

Hotspots
De leukste en hippe strandtenten vind je o.a. in Renesse. Wij waren bij Strandpaviljoen De Haven van Renesse en ik keek alleen al mijn ogen uit naar het fantastische het interieur. Strandpaviljoen Brouw in Ouddorp is ook een aanrader! De Brouwersdam is sowieso erg leuk om te bezoeken, zomers zijn er veel kitesurfers en dat is erg leuk om naar te kijken.

Binnenkort meer over een ander stukje van Zeeland!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply