Dagje Elba met kinderen, de mooiste plekjes!

Ben je op vakantie in Toscane? Dan is een dagje Elba (met kinderen) zeker een aanrader! Ik heb zelden zo’n mooi eiland gezien. Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel. Als je langs de kust rijdt kom je telkens kleine dorpjes tegen met elk een eigen strandje en ze zijn eigenlijk allemaal even mooi.

Hoe kom je op Elba?
Wij zijn met onze eigen auto naar de haven van Piombino gereden en hebben daar ter plekke tickets gekocht bij Moby voor de overtocht. Als je je auto mee wil nemen, betaal je voor een retour van 1 auto, 2 volwassen en 3 kinderen al gauw zo’n € 171 voor een retourtje. Best prijzig, maar het is het zeker waard. Vanaf Piombino varen ze naar Portoferraio en Rio Marino. De overtocht duurt ongeveer 1 uur. Tickets zijn ook vooraf online te bestellen, je kunt deze bij de overtocht dan op je telefoon laten scannen.

Portoferraio
Wij kwamen aan in Portoferraio, dat is de hoofdstad van Elba. Het is ook gelijk de grootste stad van het eiland en heeft ruim 12.000 inwoners. De helft van de bewoners van het eiland woont daar. Het is een mooie en gezellige stad, toen wij aan kwamen op vrijdag was er ook een marktje.

Spiaggia di Capo Bianco
Bij aankomst zijn wij meteen naar Capo Bianco gereden, het mooiste kiezelstrand van Elba. Vanaf de haven in Portoferraio is het ongeveer 10 minuten rijden naar Capo Bianco. Je moet wel weten waar het ligt, want het ligt nogal verborgen. Het was er wel druk, weinig toeristen en veel Italianen. Het water is er prachtig turquoise en heel helder. Waterschoentjes zijn wel aan te raden. Er is geen strandtent aanwezig, bovenaan is wel een klein terrasje en toiletten. Parkeren kost € 12 voor een dag. Cash only!
Adres: Via Capo Bianco 5, Portoferraio.

Sant’Andrea
Als het gaat om het mooiste snorkelplekje op Elba is Sant’Andrea the place to be. Je moet er wel wat voor over hebben, het is vanaf Portoferraio zeker 1 uur rijden over allemaal slingerweggetjes dwars door de bergen met enorme hoogteverschillen. Maar het is er zo mooi. Het is een prachtige baai met een mooi zandstrand en er zijn ook nog wat plekjes op de rotsen waar je kunt liggen. Ook hier is het water heel helder. Rondom het strand zijn diverse gezellige terrasje en restaurantjes. Parkeren is er moeilijk, maar het is zeker het proberen waard. Parkeren kost € 1 per uur. Dit is echt één van de mooiste plekjes die ik ooit heb gezien!

Uitkijkpunten
Tijdens onze eilandtour hebben we zoveel mooie plekjes gezien. Prachtige natuur en elke keer weer een dorpje met gekleurde huisjes en een eigen strandje. Mooie plekjes en strandjes die we onderweg tegenkwamen zijn: Procchio, Spiaggia del Aziaterre. Ook zijn er langs de route diverse uitkijkpunten, ook zeker de moeite waard om even te stoppen om het prachtige uitzicht te bekijken. Bijvoorbeeld tussen Procchio en Sprizze. Vanaf Sant’Andrea zijn we terug langs de kust gereden bij zonsondergang, ook daar hadden we een prachtig uitzicht vanaf een uitkijkpunt.

Marina di Campo
Na Sant’Andrea gingen we naar Marina di Campo. Daar is ook een heel mooi strand. Helaas was het intussen al avond en hebben we niet meer op het strand gelegen, maar wel heerlijk gegeten aan het strand bij zonsondergang. Parkeren bij het strand van Marina di Campo kost € 1 per uur. Restaurant Il Corallo is een aanrader.
Adres: Località la foce, 347, 57034 Marina di Campo LI, Italië.

Terug gingen we met de Batman boot, tot groot plezier van Jesse. Zelfs van binnen was alles ingericht in het thema van Batman en andere superhelden, geweldig om te zien. Ook is er op de boot de mogelijkheid om te eten en drinken en ook aan de kids is gedacht, met een binnenspeeltuin en een gamehal.

Ik wilde eigenlijk ook nog heel graag naar Capoliveri, want als ik foto’s van mooie plekjes op Elba zie, is het vaak daar, maar helaas hadden we daar geen tijd meer voor. Iets met keuzestress. Wij hadden heen de boot van 11:30 uur genomen en terug de laatste boot van 20:40 uur. Als we vooraf hadden geweten wat er allemaal te doen was op Elba, waren we zeker eerder gegaan. Eigenlijk is een dagje op Elba gewoon niet genoeg.

En dan heb ik nog een verrassing voor jullie, want ik dacht… een blog is leuk, maar beelden zeggen soms veel meer, dus heb ik tijdens ons dagje op Elba een vlog voor jullie opgenomen om jullie een kleine impressie te geven.

Previous Post
Next Post

2 Comments

Leave a Reply