De Dino Fabriek Utrecht

Afgelopen zaterdag was het dan zover, we gingen naar De Dino Fabriek in Utrecht. Jesse en ik keken er al een paar dagen naar uit. We hadden van tevoren online een tijdslot voor binnenkomst gereserveerd en de tickets besteld. De locatie was De Fabrique in Utrecht en zag er bij aankomst al heel gaaf uit. Een grote parkeerplaats voor de deur en gratis parkeren. Jesse kon niet wachten om naar binnen te gaan. We zagen al gelijk een groot terras waar je lekker kon zitten en bij de ingang zagen we de eerste dino al staan. Dat maakte indruk!

We kochten een laborantensetje voor € 3,50 met een keycord met laborantenpas en een pen en kregen een blad met opdrachten mee. De opdrachten kon je tijdens het lopen door de hallen uitvoeren en als je alles had opgelost, kon je na afloop een laborantendiploma ophalen. Van tevoren was ik bang dat het misschien druk zou zijn, maar het was heel rustig. Zo rustig zelfs dat we soms de hal gewoon helemaal voor onszelf hadden. We hebben dus alles heerlijk op ons gemakje kunnen bekijken. Jesse nam er ook de tijd voor, waar hij eerder nog van dino naar dino zou rennen, heeft hij nu echt alles rustig bekeken. Hij werd wel heel enthousiast van alle dinosaurussen en wij ook. Zo gaaf gemaakt allemaal!

Terwijl je van stage naar stage loopt, ontdek je onderweg 60 dino beelden gemaakt van ruim 2 miljoen steentjes. Wat dacht je van een 2 meter hoge Velociraptor van 46.284 steentjes en een 5 meter lange Triceratops van meer dan 157.549 steentjes?

In één zaal werd een geluid afgespeeld van een T-Rex, dat vond Jesse (5) wel een beetje spannend. Ik had gelezen dat een bezoekje ongeveer 2,5 a 3 uur duurt en vroeg me al gauw af of dat echt wel ging lukken (het is niet heel groot), maar we hebben ons er inderdaad zo’n 2,5 uur vermaakt. We liepen van de ene hal naar de andere hal. Overal stonden dinosaurussen gemaakt van bricks, de ene nog mooier en groter dan de andere. Alles was helemaal ingericht op de dinosaurussen. Ondertussen probeerden we de opdrachtjes op te lossen. Ook was er een laboratorium, daar kon ook geklommen en geklauterd worden.

Theatershow

Een paar keer op een dag is er een theatershow, dat is echt een aanrader. Zeker naar toe gaan als je De Dino Fabriek gaat bezoeken. Professor Diffeloor is zijn hele leven al bezig met het laten terugkeren van de dinosaurus. Samen met zijn kleinkinderen gaat hij zijn kennis omzetten in daden. Tijdens de theatershow wordt het verhaal al zingend verteld. Wij hebben genoten, het leek wel een mini musical. Ook Jesse vond het erg leuk! Hij riep maar wat hard mee toen er hulp nodig was.

Tijd om te spelen

Nadat we alle dino’s hadden bekeken en de theatershow hadden gezien, gingen we naar buiten. Daar was een terras en je kon allerlei hapjes en drankjes in het dino thema bestellen. Ook buiten stonden nog dinosaurussen, onder andere de T-Rex. Terwijl papa en mama genoten van een kopje koffie op het terras in de zon, kon Jesse lekker springen op de springkussens in het springlab. Ook kun je botten zoeken in de afgraving.

De Dino Fabriek is gedeeltelijk binnen en gedeeltelijk buiten opgezet. Prima bij mooi weer, maar ook een fijn uitje als het wat minder mooi weer is.

Een leerzaam uitje, want elk beeld is voorzien van achtergrond informatie over de betreffende dino.

Roarrrrrr, durf jij het aan om De Dino Fabriek te zoeken?
De Dino Fabriek is tot en met 29 augustus 2021 dagelijks geopend van 09:00-17:30 uur.
Tickets: € 17,50 per persoon, kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.
Gratis parkeren.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply