Kaarsjesavond in De Orchideeën Hoeve

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor nu of misschien wel voor in de kerstvakantie? Ik heb een tip voor je. Wij zijn afgelopen zondag naar de kaarsjesavond geweest tijdens WinterDroom in de Orchideeën Hoeve en hoe magisch was dat. We waren al vaker in de Orchideeën Hoeve geweest, de laatste keer nog in maart en toen waren we al blij verrast. Maar dit is wat mij betreft wel één van de leukste winterse uitjes.

De Orchideeën Hoeve is een tropische kas in Luttelgeest. Ze hebben er ook verschillende soorten dieren. In december is er het evenement WinterDroom en zijn er kaarsjesavonden. De zogenoemde lichtjeswandeling. Je kunt hiervoor van tevoren online tickets bestellen in tijdsblokken. Wij zijn zondagavond om 16:50 uur gegaan. Ondanks de tijdsblokken en dat ze echt maar zoveel mensen tegelijk naar binnen laten was het nog behoorlijk druk, maar dat mocht de pret niet drukken.

Je wandelt door de tropische tuinen en speciaal voor de kaarsjesavonden is alles donker en zijn er overal kaarsen aangestoken en heel veel lichtjes. Het is een magisch sprookje om te zien. Tussen de lampjes en lichtjes door kun je, als je goed kijkt, ook nog dieren spotten. Ze zijn wel wat moeilijker te zien in het donker. De aapjes lieten zich bijvoorbeeld niet zien, maar we hebben wel vissen, schildpadden en vlinders gezien. Er is een lorituin met allemaal papegaaien, die kun je ook voeren. Ze zijn helemaal niet bang. Er is ook een bloementuin met een restaurant. De jungleshow is ook erg leuk. Omdat het bijna kerst is, kregen we te horen wat de vogelspin, slang, Afrikaanse reuzeslak en een schildpad als kerstdiner te eten krijgen. Alles was versierd in kerstsferen. Er liepen elfjes rond, een kerstman, een pratende en bewegende kerstboom. Er was een kerstkoor aan het zingen. Je hebt ook nog het mangrovebos, speelparadijs, een speeltuin voor de kinderen. Het makirijk is vrij nieuw, daar was nu een kleurenspektakel, prachtig om te zien. En daar heb je ook flamingo’s, alpaca’s en ezels. Aan het einde is er ook nog een overdekte kerstmarkt.

Al met al een super leuk uitje en je kunt je er echt wel een paar uur vermaken. Onze kinderen (11, 9 en 3) waren ook alle 3 erg enthousiast. Zo enthousiast dat ze af en toe door de tuinen renden en wij dan gewoon hetzelfde stukje nog 3 keer over deden, omdat het zo snel ging en wij ook wat wilden zien. En het leukste was natuurlijk van de paden af, door de bosjes heen, klimmen en klauteren over de stenen en slingeren aan het touw.

Wil je ook een magische wandeling beleven?
Op do. 12, vr. 13, za. 14, zo. 15, do. 19, vr. 20, za. 21, zo. 22 en ma. 23 december 2019 wordt de Orchideeën Hoeve vanaf 16:30 uur tot 21:00 uur magisch verlicht met duizenden kaarsen en lampen.
Tickets & meer info ➤ http://bit.ly/WinterDroom-tickets

Previous Post
Next Post

2 Comments

  • […] WinterDroom in De Orchideeën Hoeve Bezoek van 7 tot en met 26 december 2019 de magische ‘Winterdroom’ in de geheel overdekte Orchideeën Hoeve en laat jouw winterse dromen tot leven komen! Warm je op in het bijzondere park met talloze bloemen, planten en dieren, struin over de gezellige kerstmarkt en geniet samen met jouw familie van de sprookjesachtige kaarsjesavonden. Mis dit spektakel niet en bestel jouw tickets op tijd online via http://www.winterdroom.nl Wij zijn naar kaarsjesavond geweest, hoe het was lees je hier. […]

Leave a Reply