Leuke uitjes Kerstvakantie

Ben je nog op zoek naar een leuke uit-tip voor de Kerstvakantie? In deze blog heb ik allemaal leuke en kindvriendelijke uitjes voor je op een rijtje gezet. Je hoeft alleen nog maar uit te kiezen. Kijk gezellig mee!

WinterDroom in De Orchideeën Hoeve
Bezoek van 7 tot en met 26 december 2019 de magische ‘Winterdroom’ in de geheel overdekte Orchideeën Hoeve en laat jouw winterse dromen tot leven komen! Warm je op in het bijzondere park met talloze bloemen, planten en dieren, struin over de gezellige kerstmarkt en geniet samen met jouw familie van de sprookjesachtige kaarsjesavonden. Mis dit spektakel niet en bestel jouw tickets op tijd online via www.winterdroom.nl
Wij zijn naar kaarsjesavond geweest, hoe het was lees je hier.


LEGO Incidenten City bij PIT Veiligheidsmuseum
Ben jij fan van LEGO? Dan kan jij je hart ophalen in de kerstvakantie bij het PIT Veiligheidsmuseum. Van zaterdag 21 december tot en met zaterdag 4 januari is de LEGO Incidenten City expositie te bewonderen. Ontdek het werk van de brandweer aan de hand van meer dan 100.000 LEGO bouwsteentjes.

Je ontdekt wat er allemaal bij het werk van de brandweer komt kijken, er zijn leuke puzzels met kans op prachtige Legoprijzen! Maar het leukste komt nog, je kan dit jaar namelijk ook zelf met Lego spelen! Samen met KAF (op loopafstand van PIT) organiseren we vier bouwdagen. Dus laat je inspireren in het museum en ga aan de slag bij KAF!

Samen met KAF organiseren we vier Lego Bouwdagen. Plaatsen aan de bouwtafel zijn beperkt, dus wees er snel bij! http://ow.ly/wxPn50xCZqN

Meer over het PIT Veiligheidsmuseum lees je hier.


Warme Winteravonden in Dierenpark Amersfoort
🛷 Duizenden lichtjes, dampende chocolademelk, livemuziek, een sleebaan én allerlei winterse lekkernijen… Tijdens de Warme Winteravonden is het park tussen 16.00 en 20.00 uur omgetoverd tot een extra sfeervol winterpark. Vier de winter mee en sluit het jaar sfeervol af met de hele familie. Kom naar de Warme Winteravonden op 27, 28, 29 en 30 december en laat je betoveren door een magisch dierenpark.

❄ Zodra de avond valt staan jou de meest bijzondere verrassingen te wachten. Bij de sleebaan roetsj je vanaf een ijzige ijsschots als een pinguïns naar beneden. Als je verder loopt, ontdek je dat Koning Winter het bos omgetoverd heeft tot een winters dierenpark. Heb je trek gekregen van je avontuur? Geniet bij de eetkraampjes van stamppotten en oliebollen en swing je warm op de livemuziek.

Praktische informatie:
De Warme Winteravonden vinden plaats op 27, 28, 29 en 30 december, van 16.00 tot 20.00 uur. De prijs is €13,50 per persoon. Bestel nu jouw tickets ➨ https://dierenparkamersfoort.nl/ticketswinteravonden/

Wij waren laatst nog in Dierenpark Amersfoort en vonden het verrassend leuk!


Sprookjeswinterland | Beleef de betovering

In de Kerstvakantie wordt Sprookjeswonderland in Enkhuizen omgetoverd tot Sprookjeswinterland.
Tijdens de winteropenstelling wordt het hele park omgetoverd in warme winterse sferen met vele originele decoraties. Zing uit volle borst mee met de bewoners van ‘Berenwinterland’. In de Kamer der Voorspellingen vertelt Futuria wat de toekomst in petto heeft en iedere dag kun je oog in oog staan met één van de levende sprookjesfiguren.
Bij binnenkomst van het park staat een kerstboom van maar liefst 15 meter hoog. Iedere namiddag om 16.00 uur komt de heks om samen met het aanwezige publiek de boom te betoveren zodat de lichtjes ontbranden. Door het hele park zorgen vele duizenden sfeerlichtjes en honderden lantaarntjes voor een feeëriek schouwspel.

Sprookjeswinterland is weer te bezoeken op 14 en 15 december en van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020. Wij zijn dan dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.30 uur. Let op: op 25 december en op 1 januari is het park gesloten en op 24 en 31 december is het park geopend tot 17.00 uur! Entreeprijs vanaf 2 jaar € 11,00 per persoon.


Slagharen in de Winter | Een onvergetelijke ervaring
Een dik pak sneeuw of het vries dat het kraakt met een heerlijk zonnetje. Dat doet je aan de winter denken! In Attractie- & Vakantiepark Slagharen is het vanaf 2 november weer tijd voor Winter Slagharen. Gezellige lampjes, kerstbomen en winterse sferen. Het belangrijkste niet te vergeten natuurlijk de attracties!

Kom schaatsen in de Winter Western Village en sluit jullie dag af met de Miracle of Lights; lichtjesparade met avondshow.

Zin om te gaan genieten van Winter Slagharen? Dit kan vanaf 2 november 2019 ieder weekend en de weekenden van december. Tijdens de kerstvakantie van 23 december 2019 zijn ze dagelijks geopend tot en met 5 januari 2020.


Dolfinarium Winteropening
Het Dolfinarium is van zaterdag 21 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020 versierd met prachtige kerstbomen en sfeervolle lichtjes! Ben jij kampioen in pinguïns voeren of de allerbeste ijspegelvanger die er bestaat? Kom deze kerstvakantie naar het Dolfinarium en laat maar eens zien! Ontmoet Wally en Wiep en geniet van alle mooie dieren en bijzondere voorstellingen. Laat je ook nog even jouw liefste kerstwens achter? 🎄 Misschien gaat deze zelfs wel in vervulling… Kerst is magisch in het Dolfinarium. Ontdek snel alle activiteiten via https://bit.ly/36yJ3TQ.


Foto: Paleis Het Loo

Winterpaleis Het Loo
Dompel je onder in een sprookjesachtige, theatrale wereld vol feestelijk gedekte tafels! Ontdek alles over het reilen en zeilen achter de schermen bij het organiseren van een koninklijk diner en schaats een rondje op de ijsbaan. Winterpaleis Het Loo is een cultureel, culinair én verrassend kerstvakantie-uitje voor het hele gezin!
Kleed je warm aan! De presentatie op de Aanspanplaats is overdekt, maar niet (geheel) verwarmd.
DEMO’S & DOEN: er zijn workshops kerstdecoratie maken en servetvouwen. Vanaf 21 december is er ook een zweefmolen!
In de weekenden en in de kerstvakantie is er een leuke winterse aanvulling. Kinderen kunnen dan een knutselplaat van een gedekte tafel versieren in het kinderatelier.
Meer informatie: http://winterpaleishetloo.nl


Foto: Kerst in Oud Kampen

Kerst in Oud Kampen
Stap binnen in de winterse wereld van straattheater, muziek en wonderbaarlijke acts. Kerst in Oud Kampen voert u langs een rondje door de historische binnenstad van Kampen; langs het parcours treft u alle verrassingen aan, zodat u niets hoeft te missen. Om de drukte te verspreiden zijn er meerdere locaties waar u kunt starten met uw bezoek aan ons theaterfestival. U komt uiteindelijk weer uit op uw startlocatie, maar niets houdt u tegen om uiteraard langer te blijven!
Wanneer: zaterdag 21 en zondag 22 december van 16:00 tot 21:00 uur.
Entree: € 2,50 p.p.
Meer informatie: www.kerstinoudkampen.nl

Speciaal voor het 20 jarig jubileum komen De Saurussen naar Kampen. De Saurussen trekken om 17:00 uur en om 19:30 uur als een karavaan over het parcours van Kerst in oud op de Oudestraat in Kampen. Maar pas op! Misschien hebben de wezens wel honger!


WILDnights | Mystieke avonturen in de avonduren
Ontdek de magie van WILDLANDS in het donker als we in de kerstvakantie ook ’s avonds open zijn. Twee weken lang toveren we WILDLANDS om tot een mysterieuze en sprookjesachtig verlichte wereld. WILDnights moet je beleven!
Meer info via www.wildnights.nl

Wildlands is een geweldig leuk park, mijn blog erover lees je hier.
 

Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle
Op zoek naar een dagje uit? Beleef het IJsbeelden Festival in Zwolle. Bekijk een dinosaurus van ijs op ware grootte of een Mammoet met enorme slatganden.
Maak een R-IJS DOOR DE TIJD langs gigantische ijs- en sneeuwbeelden bij het Nederlands IJsbeelden Festival.
Het Nederlands IJsbeelden Festival is een uniek winter-evenement voor jong en oud!
Wanneer: van 14 december 2019 t/m 1 maart 2020.
Meer informatie: www.ijsbeelden.nl

Geniet in de kerstvakantie ook van een verwarmde playground!
Vol interactief vermaak voor jong en oud op de Karnieland Space Kermis
Galoppeer op een reuzen IJs-eenhoorn, ga los in de Bots-Ufo’s, fiets jezelf de ruimte in en maak een spannende rit met de verschrikkelijke sneeuwman in de Ice-Rollercoaster.
Waan je in de ruimte in het space café
Plof lekker neer in het speciaal voor de feestdagen ingerichte space café. Bestel heerlijke hapjes en drankjes aan de lichtbar, terwijl je geniet van het uitzicht op de melkweg.
Maak contact met buitenaardse wezens
Kun jij de aliens horen met de immense radio telescoop? Dit indrukwekkende kunstwerk met prachtige lichtobjecten veranderd van kleur bij het waarnemen van geluid.
Mis het niet, bestel snel je tickets online en vlieg naar Planet Ice voor een unieke R-IJS DOOR DE TIJD!
 

Naar de bioscoop
De bioscoop is altijd een goed idee, zeker op een koude winterdag. Frozen 2 draait nog, lees hier hoe wij die vonden. Kerstvakantie TIP: Mees Kees in de Wolken.

 

Veel plezier & een fijne kerstvakantie!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply