Speurtocht voor het hele gezin op Schokland

Ik denk dat we allemaal wel op zoek zijn naar leuke corona-proof uitjes voor het hele gezin. Want elke dag wandelen in eigen stad, ben je ook gauw zat. En toch is het fijn om elke dag even naar buiten te gaan, even eruit, lekker uitwaaien. Nu we alle natuurgebieden in Lelystad wel gezien hebben, besloten we vandaag eens buiten Lelystad een mooi plekje op te zoeken en we kwamen uit in Schokland.

Werelderfgoed Schokland is een eiland op het droge in het polderlandschap van de Noordoostpolder. Een buitengewone plek om te wandelen.

Schokland ligt op een halfuurtje rijden vanaf Lelystad en stond sowieso al op mijn lijstje om eens heen te gaan, want het schijnt erg leuk te zijn voor kinderen. Het museum is nu natuurlijk gesloten, maar een fijne wandeling in de zon, in een mooie omgeving, daar worden wij nu al heel blij van. Wat wij niet wisten is dat er een speurtocht was uitgezet, extra leuk dus, nu hadden we een missie! Bij de ingang staat een kraampje waar je voor € 3,00 een speurtochttasje kunt kopen met een pakje drinken, een appel en een speurtocht. Tijdens je wandeling ga je op zoek naar Wollie, een mammoet. Het rondje is ongeveer 6 km, het is een wandeling van ongeveer 2 uur. Jesse (bijna 5) was op de fiets en dat was prima te doen. Onderweg kom je nog van alles tegen. Vergeet niet wanneer je de speurtocht hebt volbracht terug te gaan naar de kar voor een presentje.

Na afloop kun je bij het kraampje bij de ingang een lekkere coffee-to-go bestellen en o.a. poffertjes. Ik maakte me nog een beetje druk of we het wel zolang zouden volhouden zonder toilet, maar ook dat ging prima en als de nood hoog is, zijn er zelfs toiletten.

Wij waren blij verrast en gaan zeker nog eens terug wanneer het museum weer open is, want er zijn veel leuke activiteiten te doen voor kinderen en dan nemen we onze tieners ook mee, want ook voor hun is dit een super leuk uitje.

De take away kar staat er op dit moment op:

zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur

Of neem een kijkje op hun Facebook pagina.

Have fun!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply