Wildlands

Op een zondag in juli gingen wij op expeditie in Wildlands. Ik was er nog nooit geweest en had er eigenlijk best wat verwachtingen van. Wanneer je parkeert en midden in Emmen loopt, kan je haast niet geloven dat daar nog een dierentuin verstopt zit, maar niets is minder waar.

Wanneer je door de kassa bent, kom je op een soort van plaza. Daar aan vast grenzen 3 werelden: Jungola, Serenga en Nortica (de jungle, de savanne en het poolgebied). Alle 3 de werelden kun je rond lopen en vervolgens kom je steeds weer op de plaza uit. Daardoor is het heel mooi en ruim opgezet en overzichtelijk. De plaza zelf ziet er al fantastisch uit. Er stond een grote truck geparkeerd en allemaal olievaten ervoor. Ook stond er een kraampje waar je koffiebekers en limonadebekers kunt kopen. Voor € 7,50 en € 4,00 kun je zo’n beker aanschaffen en de hele dag bij bepaalde kraampjes op het park gratis laten vullen.

In de 1e wereld kom je eerst in een soort van vlindertuin, daar kun je ook vogels en aapjes spotten. Je kunt er in een bootje langs de olifanten, zeker doen (hebben wij wel een keer of 4 gedaan, we konden er geen genoeg van krijgen). Eind juni is in Wildlands een baby olifantje geboren, die hebben wij ook even gezien.

Wat ook leuk is, is dat je als ouder gewoon door de jungle kunt wandelen en de kinderen kunnen klimmend in de hoogte hetzelfde pad nemen. Tot in de kleinste details is overal over nagedacht, het is heel mooi afgewerkt en ingericht vonden wij.

In de 2e wereld waan je je in Afrika, het is net een woestijn. Je loopt tussen de kleine prairiehondjes door. Die helemaal niet bang zijn en maar al te graag even poseren voor de camera. Achterin vind je de zebra’s, giraffen en neushoorns. Ook kun je daar op een soort van safari in een truck tussen de wilde dieren door, heel gaaf!

De Serenga was zeker onze favoriet!

Ook hebben ze nijlpaarden, nooit geweten dat die vooral onder water blijven. De dieren hebben ook ruime verblijven.

 

De 3e wereld is Nortica, noordpoolachtig met ijsberen en pinguins. In Wildlands hebben ze diverse topattracties. Die worden ook wel aangegeven op de plattegrond en zijn zeker een aanrader om te doen. De Artic1 vonden wij ook heel gaaf! Daarbij maak je een 4D testrit door het poolgebied. Ik heb nog nooit een 4D show gezien die zo echt leek, gegilt heb ik. Arme Naomi die naast mij zat, ik heb haar hele hand fijn geknepen.

 
 

Behalve de plattegrond, hadden wij ook de WILDLANDS-app gedownload. Dit is een handige tool op de dag zelf (ook van tevoren eigenlijk, want je kunt via de app ook gemakkelijk je tickets kopen). Je kunt hiermee zien waar je je op dat moment in het park bevindt en je kunt je route bepalen. Ook kun je makkelijk de tijden van de shows zien, een beschrijving van wat je precies kunt zien en meer informatie over de dieren. Aan het einde van de dag (we kwamen immers voor de dieren) zijn we nog naar de XL-speelexpeditie geweest. Een grote binnenspeeltuin met zand en water. Hier kan ieder kind zich prima vermaken. Lekker spelen of graven in het zand, klimmen over het water of lopen over het water via de stenen of krokodillen en er zijn vlotten waarmee je jezelf aan een touw naar de overkant kunt trekken. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, daarvoor is een apart speelhoekje ingericht. Leuk ook dat je bij binnenkomst vissen ziet en een reuzenschildpad.

 

Ook op andere plekken in het park kun je de nijlpaarden en ijsberen onder water bekijken. Bij de ijsberen zijn ook weer glijbaantjes voor de kinderen. Overal in het park vind je kraampjes met lekkernijen en ijstentjes etc. Helemaal in stijl volgens de laatste trend.

Een pluspunt vond ik dat overal in het park (schone) toiletten waren en ook aparte, ruime invalidentoiletten met een verschoonruimte.

In augustus is Wildlands nog een uur langer open dan normaal, namelijk tot 18:00 uur. Dus zoek je nog een leuk uitje? Wij vonden Wildlands zeker een aanrader! Helaas hebben wij de shows gemist, dus dat is een mooi excuus om nog eens terug te gaan. Het restaurant Travellers’ Taste (ook al zo leuk ingericht met vliegtuigstoelen en vliegtuigonderdelen) voorin het park is nog 1 uur geopend na sluitingstijd. Wij hebben daar heerlijk buiten in het zonnetje op het terras gegeten. We werden heel klantvriendelijk ontvangen. Heel even leek het of we al op vakantie waren. We hebben er alle 5 zo van genoten!

Next Post

1 Comment

Leave a Reply