DIY – Herfst spin maken

Herfst is aan! Of je wil of niet, we zullen er toch echt een moeten geloven. Het wordt eerder donker, er zijn dagen dat het de hele dag regent. Toch heeft de herfst ook zijn charmes. ’s Avonds onder een dekentje op de bank, kaarsjes aan, warme chocolademelk met slagroom, dat heeft ook wel weer wat. Ik kan daar wel echt van genieten! En als het droog is, is het ook een leuk uitje om met je kind(eren) naar het bos te gaan. Regenlaarzen aan en gaan! Ga op zoek naar mooie herfstschatten zoals paddenstoelen, eikels, kastanjes, bladeren en nog veel meer. En mocht je daarmee aan de knutsel willen gaan, dan heb ik een leuke tip voor je.

DIY – Herfst spin maken

Wat heb je nodig?
– 1 kastanje
– chenilledraden
– strijkkralen
– eventueel veertjes
– wiebeloogjes
– iets om gaatjes mee te maken, bijvoorbeeld een (hand)boortje, priem, schroevendraaier of spijker

Rijg de strijkkralen om de chenilledraden om de poten mee te maken. Laat aan de bovenkant een stukje over om in de kastanje te prikken.

Tip: buig aan de onderkant een klein stukje draad om de strijkkraal heen, zodat ze er niet makkelijk af gaan.

Maak gaatjes in de kastanje aan beide zijden van het “lijfje”.
Prik de poten erin.
Versier de spin eventueel met veertjes en wiebeloogjes en klaar!

Het ziet er best ingewikkeld uit, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk te maken en ook leuk voor de wat kleinere kindjes, omdat ze kunnen helpen met het rijgen van de strijkkralen.

Weetje over spinnenpoten!
De spin die ik gemaakt heb heeft 6 poten, maar eigenlijk hebben spinnen er maar liefst 8. De spieren van spinnen kunnen de poten alleen intrekken, maar niet meer naar buiten duwen. Om dit op te lossen, pompen spinnen een waterige substantie in hun poten om ze weer te kunnen strekken. Daarom zijn de poten van dode spinnen altijd naar binnen gekruld, omdat er geen vloeistof beschikbaar is om ze weer te strekken.

 

 

 

Previous Post
Next Post

Leave a Reply