Thuisblijftips voor kids

Jeetje, wat een bizarre tijd leven we in he? Het lijkt wel of we in een slechte film zijn belandt. Soms, heel soms ben ik het gewoon heel even vergeten… en dan ineens besef ik het weer en realiseer ik me dat het helaas werkelijkheid is. Wij werken nu voor de tweede week allebei thuis met 3 kids die aan hun schoolwerk moeten. Best pittig, maar we hebben intussen onze draai zo’n beetje gevonden en maken er maar het beste van met z’n allen. Meer kunnen we niet doen. En na zo’n fijn weekend met een heerlijk zonnetje hebben wij weer volop energie en inspiratie om deze tweede week met z’n allen door te komen. Ik hoop jullie ook!

Ik zie online zoveel leuke dingen voorbij komen, dat ik jullie toch even kom inspireren. Dus mocht je nog ergens een momentje over hebben en iets leuks zoeken om te doen, hierbij mijn tips:

(VOOR)LEZEN
Op digiboeks.nl vind je meer dan 175 digitale (prenten)boeken. Veel boeken zijn ook nog eens ingesproken als luisterboek.

Op Bol.com vind je nu boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes. Ze kosten niets! Nou ja, 1 cent per digitaal boek. Maak er thuis het beste van. Vind je nieuwe favoriete boek. Om die dagen thuis ietsje leuker te maken, hebben we allerlei coole digitale lees- en luisterboeken voor je gezocht. Hopelijk zit er iets voor je tussen! Ook vind je hier elke dag nieuwe video’s waarin een verhaal wordt voorgelezen door de állerleukste voorlezers. Veel lees- en luisterplezier!

TEKENEN/KLEUREN
Op de Facebookpagina van MuseumAtelier Stadskasteel Zaltbommel vind je een 30-dagen tekenen-challenge. Om de fantasie en de creativiteit te laten stromen. Print het uit en laat je kinderen elke dag een tekening maken.

De makers van Donald Duck geven online tekenles via een evenement op Facebook. Elke dag om 16:00 uur wordt er een nieuw filmpje geplaatst en dit is geheel gratis.

Bij Hout & Plank kun je leuke gratis kleurplaten downloaden voor oma en/of opa. Er komen ook nog kleurplaten voor de allerliefste juf of meester.

FUN – LEERZAAM – DIEREN
Op autosafari? Via deze link kun je mee op safari door Safaripark Beekse Bergen. Ook kun je de komende dinsdagen en donderdagen op Facebook en YouTube maar kijken naar Safari School. Ranger Kris zal jullie van alles leren over dieren. Zit jij 24 maart om 10.00 uur klaar voor de eerste les vol educatieve info en een leuke opdracht?

Op het YouTube kanaal van Freek Vonk is Freek even de meester en gaat hij jullie regelmatig iets vertellen over zijn favoriete dieren. Check NU FreekTV voor de eerste les. Tot ziens in de klas.

PRINTABLES
Minimixtape.nl heeft een tof printable spelletjespakket samengesteld met 19 knutsel-, teken- en leerspelletjes. Maak bijvoorbeeld een zoete memory, een high tea met wc-rollen of kleur je eigen ijsjes. Ook zit er een buiten bingo in het spelletjespakket, om na al die zoetigheid even lekker buiten op speurtocht te gaan. Ideaal: je download het bestand met spelletjes en kunt het daarna zo vaak printen als je wilt. Jij hebt dus altijd iets leuks op de plank liggen. De printable kost eenmalig € 2,50.

Nog zo’n leuke printable zag ik voorbij komen bij één van mijn lievelingsshopjes Miekinvorm. Ook hier kun je een toffe thuis activiteiten printable bestellen voor € 2,95. Bouw een hut… of een garage of maak een knutsel of… Voor de dagen die je thuis doorbrengt met de kids,  hebben we deze leuke printable met activiteiten voor in huis bedacht! Print uit, hang op, en streep de activiteiten af, plak er een sticker op, of knip de kaartjes uit!

DOEBOEKEN
Heb je een echte dino fan in huis? Download dan het dino doeboek op de website van dinoland.nl

Znoet Doeboek 2020
Leuke en educatieve prints voor kinderen van 3-6 jaar. GRATIS te downloaden Doeboek!
Vol met leuke en educatieve prints voor je kinderen. Meld je aan en ontvang ook elke maand de kleurplaat van de maand.

Zet hem op lieve papa’s en mama’s!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply